Στην τρίτη θέση οι «πράσινες» startups στην Ελλάδα

Στην τρίτη θέση οι «πράσινες» startups στην Ελλάδα
Κυριακή, 12/06/2022 - 07:17

Στην τρίτη θέση των περισσότερων νεοφυών επιχειρήσεων που ιδρύονται στη χώρα μας και εντάσσονται στο Elevate Greece είναι οι startups με αντικείμενο την ενέργεια και περιβάλλον.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχειά, στην πρώτη θέση είναι οι βιοεπιστήμες με 13,3%, ακολουθεί ο τουρισμός - υπηρεσίες φιλοξενίας με 9,4% και ενέργεια - περιβάλλον βρίσκονται στην τρίτη θέση με 8,3%.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα παρουσιάσει τον 1ο Ετήσιο Απολογισμό «Elevate Greece 2021», την προσεχή Τρίτη 14 Ιουνίου
στις 18:00 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» (Νεαπόλεως 27 &, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄, Αγ. Παρασκευή 153 41).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αξιολόγηση της πορείας του Elevate Greece και η παρουσίαση των κυριότερων δεδομένων και στατιστικών στοιχείων για τις εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021, πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου θεσμού.

Το Elevate Greece έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο από μια πλατφόρμα, όπως έχει επισημάνει, πρόσφατα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, σημειώνοντας ότι, εκτός από την επίσημη καταγραφή και χαρτογράφηση του οικοσυστήματος, το Elevate Greece εφαρμόζει δημόσιες και ιδιωτικές πολιτικές προς όφελος των επιχειρήσεων.

Ο κ. Δήμας σημείωσε κατά την πρόσφατη συμφωνία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ότι «μέσω του Elevate Greece έχουμε καταφέρει, όχι μόνο να καταγράψουμε το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας, αλλά και να θεσπισουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κίνητρα για επενδυτικούς αγγέλους, κίνητρα για την απόκτηση μετοχών προαίρεσης (stock options) και δράσεις μέσω ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας των νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα όμως, μέσα από τις δημόσιες πολιτικές, έχουμε καταφέρει και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε θεσπίσει πολιτικές που δίνουν πρόσβαση σε παγκόσμια δίκτυα καινοτομίας, που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, υπηρεσίες mentoring, υπηρεσίες business planning, και πολλά άλλα που το οικοσύστημα καινοτομίας έχει ανάγκη».

Τέλος υπενθυμίζεται ότι από τις 22 Ιουνίου 2022 και ώρα 13:00 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15.00 θα μπορούν οι επιχειρηματίες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης στη δράση «Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 – Β’ Κύκλος».