Hyundai, Kia και LG Chem διεξάγουν από κοινού διαγωνισμό για τον εντοπισμό νεοσύστατων επιχειρήσεων για συνεργασία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Hyundai, Kia και LG Chem διεξάγουν από κοινού διαγωνισμό για τον εντοπισμό νεοσύστατων επιχειρήσεων για συνεργασία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης
Τρίτη, 23/06/2020 - 17:11

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Νότιας Κορέας Hyundai Motor Company και Kia Motors Corporation, μαζί με την LG Chem ανακοίνωσαν την Τρίτη τη διεξαγωγή ενός παγκόσμιου διαγωνισμού για τον εντοπισμό έως και 10 νεοϊδρυθέντων εταιρειών (startups) ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών με σκοπό να επενδύσουν σε αυτές και να αναπτύξουν συνεργασία.

Η New Energy Nexus, θα διαχειριστεί και θα διευκολύνει τον διαγωνισμό «EV & Battery Challenge (EVBC)» όπως ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση.

Οι νεοσύστατες εταιρείες που θα επιλεχθούν θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τη Hyundai, την Kia και την LG Chem, για την ανάπτυξη έργων, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, τους πόρους και εργαστήρια των εταιρειών.

Στην κοινή δήλωσή τους οι εταιρείες ανέφεραν: «Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός προσφέρει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις αντίστοιχες καινοτόμες τεχνολογίες τους και τα μοναδικά επιχειρηματικά μοντέλα».

Οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν πρώτα απ’ όλα για την επιχειρηματική τους σκοπιμότητα και την τεχνολογία, ενώ θα περάσουν από διαδικτυακές συνεντεύξεις τον Οκτώβριο.

Στη συνέχεια, οι φιναλίστ θα παρακολουθήσουν ένα διήμερο εργαστήριο τον Νοέμβριο στο γραφείο Hyundai CRADLE στη Silicon Valley, το κέντρο για την ανοιχτή καινοτομία της Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ. Εκεί, η Hyundai, η Kia και η LG Chem θα επαληθεύσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες των αιτούντων.

«Διευρύνουμε τη συνεργασία μας με νεοσύστατες εταιρείες που έχουν πολλά υποσχόμενες και καινοτόμες ιδέες. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με διάφορες νεοσύστατες επιχειρήσεις που θα ηγηθούν στην παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων και των μπαταριών επόμενης γενιάς μέσω ενός κοινού προγράμματος με την LG Chem, η οποία κατέχει παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία μπαταριών, "δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Group, Youngcho Chi.

Αναφέρεται ότι πέρυσι, η LG Chem φιλοξένησε το «Battery Battery Challenge» για να ανακαλύψει καινοτόμες τεχνολογίες στον κλάδο των μπαταριών και φέτος συνεργάστηκε με την Hyundai και την Kia για να δημιουργήσουν από κοινού τη μεγαλύτερη «συνέργεια» στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.