Πρώτος σταθμός nZEB Roadshow στο Ναύπλιο από σήμερα και μέχρι την Κυριακή

Πρώτος σταθμός nZEB Roadshow στο Ναύπλιο από σήμερα και μέχρι την Κυριακή
Πέμπτη, 16/09/2021 - 12:18

Το ΕΙΠΑΚ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου nZEB Roadshow, σας καλωσορίζει στην νέα εποχή των κατασκευών και σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε μια σειρά από δωρεάν εκδηλώσεις σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας που θα λάβουν χώρα στο Ναύπλιο στις 16 -19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Φουγάρο.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΕΕ Πελοποννήσου. Στόχος μας είναι η εξοικείωση των Ελλήνων μηχανικών (αρχιτέκτονες μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί), αλλά και ειδικοτήτων διαφόρων κλάδων που σχετίζονται με την ενέργεια και την κατασκευή (τεχνικοί, κατασκευαστές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων), καθώς και το ευρύ κοινό, με την νέα εποχή των κατασκευών, τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, μέσω διαφόρων δράσεων που θα λάβουν χώρα σε κάθε πόλη σταθμό.

Κάθε ημέρα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεματική. Ξεκινάμε από το απόγευμα της Πέμπτης, με μια ημερίδα αφιερωμένη στον Τουριστικό κλάδο με ιδιαίτερη έμφαση στον αειφόρο τουρισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση τουριστικών εγκαταστάσεων.

Την Παρασκευή το απόγευμα υπάρχει σεμινάριο για τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, πάνω στις βασικές αρχές υλοποίησης ενεργειακών αναβαθμίσεων και πρακτικές υλοποίησης (μόνωση, κουφώματα, συστήματα αερισμού) των Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Το Σάββατο το πρωί θα διεξαχθεί σεμινάριο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων για το βέλτιστο ενεργειακό σχεδιασμό, τις βασικές γνώσεις των κτιρίων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πρόσθετες πληροφορίες για τις ανακαινίσεις και την διασφάλιση ποιότητας του έργου. Θα παρουσιαστούν τα ελληνικά λογισμικά για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παθητικών κτιρίων.

Ακόμα στην ατζέντα του Σαββάτου περιλαμβάνεται μια σειρά από παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Ένα παιχνίδι με 5 στάσεις δείχνει στα παιδιά μέσα από ένα απλό αλλά ταυτόχρονα διαδραστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας κουίζ και πειράματα, τα απλά βήματα παρεμβάσεων που γίνονται στο σπίτι για να το κάνουμε σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης. Τις δύο πρώτες μέρες (Πέμπτη- Παρασκευή) το πρωί στελέχη του ΕΙΠΑΚ θα συναντηθούν με μαθητές και δασκάλους σε σχολεία όλων των βαθμίδων του Ναυπλίου και θα συζητήσουν για τα προβλήματα των σχολείων.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν στο χώρo εκθέσεις υλικών και συστημάτων από καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου, καθώς και πρακτικές επιδείξεις και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή με την επίσκεψη και ξενάγηση σε ένα Παθητικό Κτίριο που έχει στο παλιό Ναύπλιο, όπου θα παρουσιαστούν από τους υπεύθυνους μηχανικούς οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο σχεδιασμό και την κατασκευή του και οι συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν μετά από καιρό μέσα σε αυτό.

Είτε είστε λοιπόν κάτοικος Ναυπλίου ή της ευρύτερης περιοχής και έχετε την περιέργεια να μάθετε τι είναι το κτίριο nΖΕΒ, είτε είστε μηχανικός και τεχνίτης, είτε απλά βρεθήκατε με την οικογένεια σας το ΣΚ στο Ναύπλιο, εμείς σας περιμένουμε στο Φουγάρο για συζήτηση, ενημέρωση, κατάρτιση και παιχνίδια.

Παρακαλείσθε για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας (λόγω της πανδημίας του COVID-19) να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης συμμετοχής. Στις εκδηλώσεις μας ισχύουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύον αυτή την εποχή για την Αργολίδα. Ειδικότερα στους κλειστούς χώρους των σεμιναρίων και εργαστηρίων εισέρχονται αποκλειστικά όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης .

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ