Η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων γίνεται πιο προσιτή

Η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων γίνεται πιο προσιτή
Παρασκευή, 27/10/2023 - 06:55

Η NRG ανακοίνωσε την αναπροσαρμογή στις τιμές του δικτύου φόρτισης incharge.

Η NRG έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το δίκτυο ταχυφορτιστών incharge, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την HOCHTIEF, ιδρύοντας την Hellenic Fast Charging Services (HFCS). Η HFCS θα προχωρήσει στη δημιουργία 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης ονομαστικής ισχύος 180kW, σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων συμφωνιών με τα εν λόγω Έργα Παραχώρησης. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους μελλοντικά, με τη δημιουργία επιπλέον θέσεων φόρτισης και τοποθέτησης ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.

Με το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 να είναι μεγάλο πριν λίγες ημέρες εξέδωσε εγκύκλιο η ΑΑΔΕ με την οποία μειωνόταν ο συντελεστής ΦΠΑ στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων από 24% σε 6%. Η NRG ανακοίνωσε την αναπροσαρμογή στις τιμές του δικτύου φόρτισης incharge. Σύμφωνα με πηγές της εταιρίας «τα άμεσα αντανακλαστικά της εταιρείας, άλλωστε, αντικατοπτρίζουν την αφοσίωση της nrg στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, τη διασφάλιση ότι οι χρήστες EV επωφελούνται από ανταγωνιστικές τιμές και την υποστήριξη της προσπάθειας για την υιοθέτηση ενός πιο πράσινου μέλλοντος στην κινητικότητα».

Διατηρώντας σταθερή την τιμή χρέωσης των υπηρεσιών προ ΦΠΑ (δηλαδή 0,40 €/ kWh για φόρτιση AC και 0,50 €/ kWhγια φόρτιση DC) οι τελικές τιμές χρέωσης προς του οδηγούς αναπροσαρμόζονται ως εξής: AC φόρτιση: 0,424 €/ kWh DC φόρτιση: 0,53 €/ kWh

Να σημειωθεί πως το δίκτυο incharge ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και έχει ήδη αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς. Περιλαμβάνει πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης σε 600 στρατηγικά σημεία. Μέχρι το τέλος του 2023, στόχος της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τις 1.500. Ο αριθμός θέσεων φόρτισης στα μεγάλα αστικά κέντρα ξεπερνά τις 450. Ενώ στα νησιά, η nrg έχει σημαντική παρουσία στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ιονίου.