Εντυπωσιακή ελληνική παρουσία στη διοργάνωση LOPEC 2023

Εντυπωσιακή ελληνική παρουσία στη διοργάνωση LOPEC 2023
Παρασκευή, 03/03/2023 - 13:45

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση των δύο εμβληματικών ευρωπαϊκών έργων από τον συντονιστή τους και Πρόεδρο του HOPE-A καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη.

Η παρουσίασή τους έγινε στο stand του Συνδέσμου HOPE-A, και των μελών της, της ελληνικής εταιρείας Organic Electronic Technologies και του Εργαστηρίου LTFN του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης εκτυπωμένων ηλεκτρονικών και τεχνολογίας LOPEC2023, στο Μόναχο.

Ο κ Λογοθετίδης μιλώντας στο διεθνές ακροατήριο, αναφέρθηκε στην «ιστορία πίσω από τη μεγάλη επιτυχία του εμβληματικού έργου Flex2Energy, στο πλαίσιο του οποίου θα δημιουργηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια για πρώτη φορά μονάδα μαζικής παραγωγής εκτυπωμένων ημιδιάφανων ηλεκτρονικών.

hope-a_1.jpg

Το έργο Flex2Energy (Automated Manufacturing Production Line for Integrated Printed Organic Photovoltaics, HORIZON-CL5 2022-D3-01-03 Advanced manufacturing of Integrated PV), συντονίζεται από την Ελληνική εταιρία OET και συγκεντρώνει άλλους 14 Βιομηχανικούς και Ερευνητικούς φορείς της Ευρώπης, 6 από Ελλάδα (ΟΕΤ, ΑΛΟΥΜΙΛ, LTFN, ΑΠΘ, HOPE-A, DEPIA, Κυριακίδης), από τη Γερμανία (Coatema) και την Ισπανία (Mondragon), 3 από Γαλλία (Pole-Fibres, Incore, IPC), Ουγγαρία (SEMILAB), Λιθουανία (WOP), Ιταλία (Stellantis Fiat) και Ρουμανία (Alba Julia). Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 21,2 εκατ. Ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ Λογοθετίδης το Flex2Energy σηματοδοτεί το Μέλλον της Ευρώπης για την παραγωγή πράσινης ενέργειας, ενεργειακά αυτόνομων κτιρίων και για τη δημιουργία της Πράσινης Βιομηχανίας.

Ο Πρόεδρος του HOPE-A αναφέρθηκε και στο Διεθνές Κέντρο Αριστείας Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοτεχνολογίας (Centre of Excellence for Organic, Printed Electronics & Nanotechnologies) COPE-Nano, το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (HORIZON -WIDERA-2022-ACCESS 01). Στόχος του έργου είναι να εξελίξει το διεθνώς αναγνωρισμένο Εργαστήριο LTFN σε ένα αυτόνομο και βιώσιμο Κέντρο Αριστείας το οποίο θα ηγηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της βασικής, εφαρμοσμένης και βιομηχανικής έρευνας, στους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς των Οργανικών Ηλεκτρονικών και της Νανοτεχνολογίας.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Thomas Kolbusch, Αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας COATEMA η οποία συμμετέχει στο ευρωπαϊκό project Flex2Energy.

hope-a_2.jpg

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο Πρόεδρος του HOPE-A καθ Στέργιος Λογοθετίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Δρ. Αστέριος Χατζηπαραδείσης όπως και στελέχη των μελών του Συνδέσμου πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους των αντίστοιχων Συνδέσμων από την Κορέα (KOREA), τη Γαλλία (AFELIM), τη Γερμανία (OES) κ.α με τους οποίους ανανέωσαν τις σχέσεις συνεργασίας. Παράλληλα συζήτησαν με εκπροσώπους εταιρειών, ερευνητικών ινστιτούτων και κέντρων ερευνών από όλο τον κόσμο για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας των οργανικών ηλεκτρονικών.

Η Ελληνική Συμμετοχή στο LOPEC 2023

Ο Σύνδεσμος HOPE-A και τα μέλη του ήταν οι μοναδικές ελληνικές εταιρείες που έλαβαν μέρος στο πιο σημαντικό διεθνές γεγονός στον τομέα των Οργανικών Ηλεκτρονικών που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, τη διοργάνωση LOPEC 2023.

Στην Έκθεση συμμετείχαν οι πιο γνωστές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας υπογραμμίζοντας με τις εφαρμογές τους ότι το μέλλον βρίσκεται ήδη εδώ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε φέτος στον κλάδο των «πράσινων» εφαρμογών που υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα στις σύγχρονες πόλεις και την καθημερινή ζωή.

Τελευταία τροποποίηση στις 03/03/2023 - 15:09