Στην Ιταλία μετά τις πλημμύρες η Φον ντερ Λάιεν

Στην Ιταλία μετά τις πλημμύρες η Φον ντερ Λάιεν
Eurokinissi
Πέμπτη, 25/05/2023 - 17:25

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μεταβαίνει σήμερα στην Ιταλία, για να δει ιδίοις όμμασι τις καταστροφές, τις οποίες προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

Σήμερα το απόγευμα, στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια, η Πρόεδρος μαζί με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό κ. Τζόρτζια Μελόνι, τον Πρόεδρο της περιφέρειας κ. Στέφανο Μπονατσίνι και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα επισκεφθεί τις πλημμυρόπληκτες περιοχές και θα έχει την ευκαιρία να δει τις προσπάθειες αρωγής που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Επιτροπή έχει στηρίξει τις προσπάθειες αυτές διευκολύνοντας τη μεταφορά ειδικού εξοπλισμού μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και η Πρωθυπουργός κ. Μελόνι θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 17.30 ώρα Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας στο EbS. Οι δηλώσεις της Προέδρου θα δημοσιευθούν εδώ.

Την Παρασκευή το πρωί, η Πρόεδρος θα μεταβεί στη Βενετία, όπου θα συζητήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με τον Δήμαρχο της Βενετίας, εκπροσώπους τοπικών φορέων και ειδικούς. Αργότερα θα επισκεφθεί την Μπιενάλε, όπου θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία σε εκδήλωση για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους με τίτλο «Radical yet possible future space solution».