Κίεβο: Ξαφνικές διακοπές ρεύματος όλο τον χειμώνα

Κίεβο: Ξαφνικές διακοπές ρεύματος όλο τον χειμώνα
Τετάρτη, 28/12/2022 - 09:41

Το δίκτυο διανομής στο Κίεβο, όπως και σε πολλές άλλες μεγάλες ουκρανικές πόλεις, έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας συστηματικών ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων

Σε δηλώσεις του, σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο αντιδήμαρχος του Κιέβου Πέτρο Παντελέγεφ, τόνισε: «Θα χρειαστεί να υπομείνουμε αυτές τις συνθήκες όλο τον χειμώνα. Εργαζόμενοι δουλεύουν ασταμάτητα για να αποκαταστήσουν το σύστημα, όμως η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Ειδικά τις εργάσιμες ημέρες, όταν οι καταναλώσεις είναι υψηλότερες, οι δυνατότητες δεν αρκούν για να καλυφθεί η ζήτηση, παραδέχθηκε ο κ. Παντελέγεφ.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ εξέφραζε την ελπίδα πως οι Ουκρανοί θα περάσουν την παραμονή της πρωτοχρονιάς χωρίς διακοπές ρεύματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί. Ωστόσο αναγνώρισε κι αυτός ότι ο κίνδυνος να εξαπολυθούν νέα πυραυλικά πλήγματα εναντίον του δικτύου είναι μεγάλος.

Ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο δίκτυο παραμένει οξύς, προειδοποίησε χθες το ουκρανικό γενικό επιτελείο.