3,5 εκατ. Ιταλοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω των αυξημένων τιμών ενέργειας

3,5 εκατ. Ιταλοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω των αυξημένων τιμών ενέργειας
Παρασκευή, 09/09/2022 - 08:42

Ένωση Ιταλών Βιοτεχνών, Confartigianato: Κινδυνεύουμε να γίνουμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καταστροφής. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για να επιστρέψει η τιμή της ενέργειας, σε λογικά επίπεδα και να αποφευχθεί μια κρίση χωρίς προηγούμενο.

Νέες προβλέψεις που αφορούν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, παρουσίασε σήμερα η Ένωση Ιταλών Βιοτεχνών, Confartigianato. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «Εξαιτίας της αύξησης της τιμής της ενέργειας κινδυνεύουν να χάσουν την θέση τους 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι και να κλείσουν 881.000 βιοτεχνίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Βιοτεχνών, Μάρκο Γκρανέλι με δηλώσεις του υπογράμμισε: «Κινδυνεύουμε να γίνουμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καταστροφής. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για να επιστρέψει η τιμή της ενέργειας, σε λογικά επίπεδα και να αποφευχθεί μια κρίση χωρίς προηγούμενο».

Οι περιοχές της Ιταλίας με τον μεγαλύτερο αριθμό βιοτεχνιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να κλείσουν, βάσει των υπολογισμών αυτών είναι οι περιφέρειες με πρωτεύουσα το Μιλάνο, την Βενετία, την Μπολόνια, την Ρώμη και το Τορίνο.