Μαξίμου στοχοποιεί Ανδρουλάκη, "αγνοεί" Κασσελάκη!

Μαξίμου στοχοποιεί Ανδρουλάκη, "αγνοεί" Κασσελάκη!
Τετάρτη, 28/02/2024 - 07:37

"Πράσινο ΣΥΡΙΖΑ" χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας τίτλους "ακροκεντρώων" δημοσιογράφων.

Οξύνει το μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το μέγαρο Μαξίμου, "αγνοώντας" τον Στέφανο Κασσελάκη, σε μια προσπάθεια να ανακόψει επιστροφή ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία στη Χαριλάου Τρικούπη.

Νέα αφορμή για τη στοχοποίηση Ανδρουλάκη είναι η αλλαγή θέσης του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μια εξέλιξη που συναντά αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθεί να πληρώνει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο "αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο" που έφερε στην εξουσία τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν μπορούσε μετά το γάμο των ομοφύλων να ψηφίσει και άλλα κομβικά νομοσχέδια της κυβέρνησης (πχ επιστολική ψήφος, μη κρατικά πανεπιστήμια), καθώς τότε δεν θα ήταν αντιπολίτευση που στοχεύει να νικήσει τη ΝΔ, αλλά ...συμπολίτευση του Μαξίμου!

Και η αλήθεια είναι πως είναι προτιμότερο το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει -επιτέλους- μια "υγειονομική ζώνη" στα δεξιά του, ώστε ότι έχει να χάσει από στελέχη να τα χάσει τώρα και όχι κοντά στις κάλπες. Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, άλλωστε, δύσκολα θα έχει απώλειες καθώς στελέχη όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου (οι πληροφορίες φέρον στην ίδια γραμμή και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο) θα καταθέσουν μεν τη διαφωνία τους αλλά δεν θα συγκρουστούν με την ηγεσία υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης καθώς έτσι θα βρεθούν εκτός κόμματος.

Η στοχοποίηση Ανδρουλάκη πάντως δείχνει να είναι στρατηγική επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ, καθώς το Μαξίμου δεν θέλει να αφήσει το ΠΑΣΟΚ (βοηθούσης της ηγεσίας του που δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες διεύρυνσης πριν την κάλπη του Ιουνίου) να αποκτήσει δυναμική ενός εν δυνάμει αντιπάλου της ΝΔ για την εξουσία. Αντιθέτως με την επιλογή που έχει κάνει έναντι του Στέφανου Κασσελάκη τον οποίο δείχνει με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί "βολικό αντίπαλο"!

Είναι χαρακτηριστικό της ενορχηστρωμένης επίθεσης του Μαξίμου στον Νίκο Ανδρουλάκη πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε τίτλο κειμένου γνωστού δημοσιογράφου, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ "πράσινο ΣΥΡΙΖΑ".

Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι κατηγορώντας το Μαξίμου ότι με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια εξυπηρετεί συμφέροντα κάνοντας μπίζνες.
Η αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών μόλις ξεκίνησε...