Ήρθε η ώρα του ...Κανένα!- Ανεβαίνει στις μετρήσεις- Σε τι βαθμό θα απειλήσει και τον Μητσοτάκη;

Ήρθε η ώρα του ...Κανένα!- Ανεβαίνει στις μετρήσεις- Σε τι βαθμό θα απειλήσει και τον Μητσοτάκη;
Τετάρτη, 15/11/2023 - 06:18

Στην ζώνη της απροσδιόριστης ψήφου όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι!- Η κρίση της αντιπολίτευσης συμπληρώνεται πλέον και από τη φθορά της κυβέρνησης- Τοπίο κινούμενης άμμου ενόψει των ευρωεκλογών!

Τοπίο κινούμενης άμμου εμφανίζει το πολιτικό σκηνικό χωρίς καν να έχουν περάσει πέντε μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: Η κρίση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το "μη ξεπέταγμα" του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξακολουθεί να καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτικά κυρίαρχο, πλην όμως η φθορά της κυβέρνησης αρχίζει να γίνεται ορατή.

Μετά ένα μικρό διάλειμμα (λόγω της ...επιθεώρησης που ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ) από τις κάκιστες επιδόσεις του καλοκαιριού με τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές, με τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, τις παραιτήσεις υπουργών και τόσα άλλα, ήρθε το δεύτερο κύμα αποκάλυψης της κυβερνητικής μεγαλοστομίας και του ... Success Story! Η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, η προαναγγελία αυξήσεων στα συνταξιοδοτικά όρια, η ακρίβεια, οι συγκαλύψεις των υποκλοπών, του εγκλήματος των Τεμπών και τόσα άλλα, δείχνουν ότι στο βασικό στόχο της να αναμετρηθεί με τον εαυτό της η κυβέρνηση λαμβάνει αρκετά κάτω από τη βάση.

Πέντε μήνες μετά τις εκλογές η χώρα οδεύει προς ένα "νέο" σκηνικό: Η κυβέρνηση αρχίζει να εμφανίζει φθορά, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε σοβαρή υποχώρηση των δυνάμεών της και τίθεται σε ευθεία αμφισβήτηση η δεύτερη θέση της στο κομματικό σύστημα, το ΠΑΣΟΚ στο επόμενο κύμα δημοσκοπήσεων εκτιμάται ότι θα είναι μεν δεύτερο κόμμα λόγω κυρίως της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αύξηση των δυνάμεων του ΚΚΕ δεν αλλάζει τα δεδομένα του συστήματος διακυβέρνησης. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ μετακινούνται πρωτίστως προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, όπως και πολλοί από τους ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου.

Όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς την ώρα του ...Κανένα! Ο ...Κανένας είναι μακράν δεύτερος -μετά τον Μητσοτάκη- ως ...κατάλληλος για πρωθυπουργός, αλλά και στις περισσότερες κατηγορίες ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων! Βάζει από κάτω του τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και ροκανίζει μέρα με τη μέρα την απόσταση που τον χωρίζει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Με τα ερωτήματα να είναι δυο: Πρώτον, θα συνεχίζει να περνάει τον αρχηγό του δεύτερου και του τρίτου κόμματος στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός και δεύτερον, αν θα συνεχίσει και σε τι βαθμό να απειλεί μεσοπρόθεσμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσον αφορά στην πρώτη θέση.

Το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς σε κάτι λιγότερο από ένα εξάμηνο θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων ενδέχεται να δημιουργήσει νέες καταστάσεις στο πολιτικό σύστημα και πιθανόν, παράγοντας πολιτικά αποτελέσματα, να οδηγήσει σε αναδιαμόρφωση του πολιτικού τοπίου.