Δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Κασσελάκη: Χωρίς ουσιώδεις διαφορές το νέο πολιτικό πεδίο!

Δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Κασσελάκη: Χωρίς ουσιώδεις διαφορές το νέο πολιτικό πεδίο!
Παρασκευή, 29/09/2023 - 06:36

Για πρώτη φορά κόμμα δεν αποκτά δυναμική μετά την εκλογή νέου αρχηγού!

Τρεις δημοσκοπήσεις είδαν την Πέμπτη το βράδυ το φως της δημοσιότητας. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει συμπληρώσει καν τις εκατό πρώτες μέρες της, είναι σαφές πως οι δημοσκοπήσεις θα ήταν πεταμένα λεφτά αν δεν υπήρχε ένα νέο γεγονός: Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πολιτικό σκηνικό, ωστόσο, παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο! Για πρώτη φορά κόμμα που εκλέγει νέο αρχηγό μέσω ψηφοφορίας των μελών του δεν "φουσκώνει" δημοσκοπικά! Η εκλογή της Γεννηματά ή του Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ, έδωσαν μεγάλη ώθηση στα ποσοστά του κόμματός τους. ΄Άλλοι κατόρθωσαν και το κράτησαν το ποσοστό αυτό, άλλοι όχι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Πρώτη φορά, ωστόσο, βλέπυμε αρχηγό να μην "φουσκώνει" τα ποσοστά του, καθώς τέτοιο προπηγούμενο δεν υπάρχει, γεγονός που θα πρέπει να ανησυχήσει την Κουμουνδούρου!

Το ΠΑΣΟΚ, επίσης, με τη μη εξηγήσιμη στάση που κρατάει η ηγεσία του, δεν δείχνει να κερδίζει- μόνο κερδισμένα κόμματα το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση- γεγονός που δημιουργεί κενό αντιπολίτευσης στη χώρα. Κενό που αν δεν καλυφθεί μέχρι τις εκλογές θεωρείται βέβαιον ότι θα ανοίξει τις συζητήσεις για την ίδρυση νέου κόμματος που θα επιδιώξει να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με υπαρκτό τον κίνδυνο ιταλοποίησης της πολιτικής ζωής!

Η Νέα Δημοκρατία χάνει ένα ποσοστό σημαντικό, έως και 4 μονάδες, με τα ποιοτικά στοιχεία να αποτελούν προειδοποίηση ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια.
Ωστόσο, όσο δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμένουν αδιαμφησβήτητοι.