Αποτελέσματα εκλογών: Στρατηγική νίκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Μητσοτακικό» κόμμα η ΝΔ

Αποτελέσματα εκλογών: Στρατηγική νίκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Μητσοτακικό» κόμμα η ΝΔ
Κυριακή, 21/05/2023 - 22:15

Η ελάσσονα αντιπολίτευση έχει ως στόχο την Κουμουνδούρου, που κινδυνεύει με περαιτέρω διεμβολισμό στις επόμενες κάλπες.

Αλλαγή σελίδας αποτελούν τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε μια στρατηγική νίκη. Η Νέα Δημοκρατία μετατρέπεται πλέον σε ένα «μητσοτακικό» κόμμα, καθώς ο πρόεδρός του θα επιβάλλει πλήρως την πολιτική του και, κυρίως, τα πρόσωπα που θα προωθήσει. Ο «Καραμανλισμός» πλέον, τελείωσε, όπως και όλη η παλαιά ηγετική του ομάδα.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια στρατηγική ήττα, η οποία δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και την ηγεσία του. Το κόμμα της αξιωματικής του αντιπολίτευσης κινδυνεύει σε τυχόν δεύτερες εκλογές να ...κατασπαραχτεί από το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς, εάν ΚΑΙ αυτή τη φορά η ηγεσία του και ο ηγετική του ομάδα δεν δείξει υπευθυνότητα και αίσθημα αυτοσυντήρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, εισέρχεται σε περίοδο κρίσης, πιθανόν και μεγάλης.

-Το ΠΑΣΟΚ είναι επίσης κερδισμένο, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σταθεροποιείται και να ενισχύεται στη ηγεσία, αλλά και να φιλοδοξεί να λάβει τη ρεβάνς από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Η Χαριλάου Τρικούπη ελπίζει σε ένα ...αντίστροφο 2012 και να αποτελέσει εκ νέου τον ένα πόλο του δικομματισμού, έστω και αν με την τακτική της συμβάλλει στην μεγάλη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

-Το ΚΚΕ βλέπει να ανεβαίνει το ποσοστό του θεαματικά, γεγονός που το οδηγεί να συνεχίσει την πολιτική του με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Πηγή: iEidiseis.gr