Οριστικό: Εκλογές τον Μάιο-Ο Μητσοτάκης κλείνει το θέμα μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη

Οριστικό: Εκλογές τον Μάιο-Ο Μητσοτάκης κλείνει το θέμα μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη
Τρίτη, 21/03/2023 - 13:30

21 ή 28 του συγκεκριμένου μήνα στήνονται οι κάλπες, στις 2 Ιουλίου τυχόν δεύτερες εκλογές, μέχρι τις 10 Ιουλίου θα έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Κλείνει το θέμα των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός , με τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και που θα προβληθεί από την τηλεόραση του Άλφα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πως οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο, χωρίς να αναφέρει την ακριβή ημέρα, που όλα δείχνουν πως θα είναι η 21η ή η 28η του συγκεκριμένου μήνα.

Όπως σημειώναμε σήμερα - και επιβεβαιωνόμαστε άμεσα:

«Ο φόβος πως όσο ο καιρός περνάει τόσο πιο δύσκολη θα καθίσταται για την κυβέρνηση η πρωτιά στις εκλογές –για την αυτοδυναμία δεν γίνεται πλέον κουβέντα- αναγκάζει τον πρωθυπουργό να επιστρέψει στην επιλογή του Μαΐου ως χρόνο για την πραγματοποίηση των εκλογών.

Για τις πρώτες εκλογές (στο Μαξίμου θεωρούν βέβαιο ότι θα γίνουν και δεύτερες προκειμένου να βρεθεί κυβερνητική λύση) έχουν κυκλωθεί δυο ημερομηνίες, η 21η και η 28η Μαΐου, ενώ τυχόν δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Απριλίου.

Εφόσον ο σχεδιασμός αυτός οριστικοποιηθεί, η διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπολογίζεται η 24η Απριλίου , ενώ υπάρχει και η δυνατότητα η διάλυση της Βουλής να γίνει μια εβδομάδα μετά εφόσον οι κάλπες στηθούν στις 28 Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, σε μια τέτοια περίπτωση, εφόσον δεν χρειαστούν τρίτες κάλπες, κυβέρνηση θα έχουμε περί τις 10 Ιουλίου-είτε αυτοδύναμη, είτε συνεργασίας!

Το ερώτημα είναι γιατί υποχωρεί στις επιλογές του πρωθυπουργού η εξάντληση της τετραετίας, με πρώτες εκλογές τον Ιούλιο, πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι. Η μη επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι εκλογές το κατακαλόκαιρο (τυχόν δεύτερες κάλπες θα στηθούν τον …Αύγουστο!) δεν έχουν γίνει ποτέ και θα εκληφθούν ως προσπάθεια να ξεγελαστεί ο κόσμος- άρα ως ηττοπάθεια. Έχει να κάνει κυρίως με το ενδεχόμενο μετά τα Τέμπη να συμβεί και ένα άλλο αρνητικό γεγονός για την κυβέρνηση (πχ πυρκαγιές) το οποίο είναι φανερό πως δεν μπορεί να το αντέξει! «Η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον το παραμικρό άλλο πολιτικό κεφάλαιο για ξόδεμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στη στήλη κορυφαίος υπουργός!

Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν πως ο πρωθυπουργός σύντομα θα τοποθετηθεί επί του θέματος των εκλογών…».

Στη συνέντευξή του στο Σταύρο Θεοδωράκη, πάντως, ο πρωθυπουργός- σύμφωνα με τις πληροφορίες- είναι αυτοκριτικός όσον αφορά την τραγωδία στα Τέμπη.