Αναζητούνται ημερομηνίες για τις εκλογές μετά τον Μάρτιο

Αναζητούνται ημερομηνίες για τις εκλογές μετά τον Μάρτιο
Κυριακή, 23/10/2022 - 08:59

Αρχές της άνοιξης τα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Την ημερομηνία που θα προκηρυχτούν οι κάλπες αναζητούν στο μέγαρο Μαξίμου:

-Οι κάλπες θα στηθούν μετά τον Μάρτιο, ίσως και τον Απρίλιο καθώς για τον πρώτο μήνα της άνοιξης προγραμματίζονται σειρά μέτρων στην προσπάθεια να στηθεί success story (ιστορία επιτυχιών), ώστε να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για το κυβερνών κόμμα. Τον Μάρτιο, πχ, θα δοθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις που είναι προγραμματισμένες σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλο από την 1.1.2023, τον Μάρτιο θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, τον Μάρτιο θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

-Με βάση τα παραπάνω οι εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν νωρίτερα από τον Απρίλιο. Το …γρήγορο σενάριο, συνεπώς, για τη διεξαγωγή της κάλπης είναι η 9η Απριλίου, ώστε, εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση, οι νέες εκλογές να διεξαχθούν στα μέσα Μαΐου.

-Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, αυτή τη στιγμή είναι οι κάλπες να στηθούν στις 21 Μαΐου, ώστε τυχόν δεύτερες εκλογές να διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου. Το σενάριο αυτό αποκλείει το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών, καθώς τότε η προεκλογική αστάθεια στη χώρα θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, οπότε θα βρίσκεται στο φόρτε της η προεκλογική περίοδος!

-Η τουριστική περίοδος και ο κίνδυνος της αποχής είναι οι λόγοι που μάλλον οδηγούν τον πρωθυπουργό να αποκλείει το ενδεχόμενο εξάντλησης της τετραετίας.

Απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί ακόμα, καθώς δεν το επιτρέπει η κατάσταση κινούμενης άμμου που επικρατεί στην Ευρώπη, πρωτίστως λόγω της ενεργειακής κρίσης- πλην, όμως, οι παραπάνω είναι οι βασικές επιλογές του Μαξίμου για το χρόνο προκήρυξης της κάλπης.