Βιώσιμη Τέχνη: Η Sungrow υποστηρίζει ένα καινοτόμο έργο στη Βαρκελώνη

Βιώσιμη Τέχνη: Η Sungrow υποστηρίζει ένα καινοτόμο έργο στη Βαρκελώνη
Δευτέρα, 29/04/2024 - 15:38
  • Το έργο φωτοβολταϊκών στη La Ronda de Dalt, έναν περιφερειακό δρόμο της πόλης της Βαρκελώνης, δείχνει ότι μια βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να είναι επωφελής και από άποψη αισθητικής.
  • Για το καινοτόμο αυτό έργο χρησιμοποιήθηκε το δημοφιλές string inverter για C&I εφαρμογές, SG110CX της Sungrow.

Η Sungrow, ο κορυφαίος παγκοσμίως πάροχος φωτοβολταϊκών inverter και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, ανακοίνωσε την αξιοποίηση του ιδιαίτερα δημοφιλούς string inverter SG110CX σε μια από τις πιο καινοτόμες και εντυπωσιακές εφαρμογές φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ευρώπη.

Η δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου της Βαρκελώνης για την ένταξη των υποδομών της πόλης σε ένα βιώσιμο περιβάλλον, μεταφράζεται και σε αυτό το σπουδαίο έργο στη La Ronda de Dalt, έναν περιφερειακό δρόμο της Ισπανικής πόλης. Εκεί, τα κατακόρυφα τοιχώματα της σήραγγας αξιοποιήθηκαν για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 93,84 kWp, ο οποίος παρέχει ενέργεια για το σύστημα φωτισμού της σήραγγας. Το ποσοστό αυτοκατανάλωσης είναι κοντά στο 100%, ενώ το φωτοβολταϊκό σύστημα καλύπτει περίπου το 30% της συνολικής ενέργειας που απαιτείται για τον φωτισμό της σήραγγας.

Ωστόσο, αυτό που κάνει αυτό το έργο πραγματικά ξεχωριστό είναι η ιδιαίτερη αισθητική του, καθώς η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα μωσαϊκό χάρη στα χρωματιστά panel. Με αυτόν τον τρόπο, η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση παράλληλα με τη συμβολή της στη βιωσιμότητα, παρέχει ένα αισθητικά μοναδικό αποτέλεσμα, με την εμπνευσμένη ευθυγράμμιση των τριών διαφορετικών χρωματιστών πάνελ να δημιουργεί ουσιαστικά ένα αστικό έργο τέχνης.

Το string ινωερτερ SG110CX της Sungrow, ένας από τα πιο δημοφιλή inverter για εφαρμογές C&I στην Ευρώπη, έχει εγκατασταθεί για να παρέχει αποτελεσματική αξιοποίηση της παραγόμενης ενέργειας από τα πάνελ. Παρέχει υψηλή απόδοση με ποσοστό έως και 98,7%, έξυπνο σύστημα λειτουργίας και συντήρησης (O&M) και τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας και αντοχής, με βαθμούς προστασίας IP66 και C5.

Το σχέδιο αυτού του καινοτόμου προγράμματος στη Βαρκελώνη επιδοτήθηκε κατά 50% από την Ευρώπη μέσω του προγράμματος INMAB και πραγματοποιήθηκε από τις Estudi d'arquitectura CODI και SULMAG. Το κόστος εγκατάστασης καλύφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Το έργο αυτό αναδεικνύει απόλυτα, ότι η λειτουργικότητα και η αποδοτικότητα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον μπορούν να συνδυαστούν τέλεια και με ένα ευεργετικό από αισθητική άποψη αποτέλεσμα. Για τη Sungrow, αυτό ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή της, Clean power for all, και ένα βιώσιμο μέλλον, όπου η καθαρή ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε έξυπνες και καινοτόμες εφαρμογές.

Σχετικά με τη Sungrow

Η Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) είναι κορυφαίος πάροχος inverter και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 515 GW ηλεκτρονικού εξοπλισμού έως και τον Δεκέμβριο του 2023. Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 από τον Καθηγητή Cao Renxian, και αποτελεί ηγέτη στην έρευνα, εξέλιξη και παραγωγή inverters φωτοβολταϊκών, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ομάδα R&D στον κλάδο, καθώς και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει inverters φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, για οικιακές, εμπορικές και μεγάλης κλίμακας εφαρμογές, πλωτά φωτοβολταϊκά, λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και συστήματα παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές. Με ισχυρή παρουσία άνω των 27 ετών στο χώρο των φωτοβολταϊκών, η Sungrow έχει παρουσία σε 170 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η Sungrow διατηρεί ισχυρή παρουσία με μια πλήρη ομάδα υποστήριξης των δραστηριοτήτων της, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε σειρά εξαιρετικά σημαντικών έργων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και τη παροχή στο ευρύ κοινό καινοτόμων λύσεων που περιλαμβάνουν εξαιρετικά αποδοτικούς inverters, προηγμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και φορτιστές εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Το δίκτυο διανομέων της Sungrow στην Ελλάδα, βρίσκεται στη διάθεση του κοινού για το να το ενημερώσει για τις τεχνολογίες και τα προϊόντα της εταιρείας και να το βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού. Η τεχνογνωσία, και ο επαγγελματισμός του δίκτυο διανομέων, καθώς και το ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Sungrow, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την προμήθεια της βέλτιστης επιλογής στον ευρύτερο τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων.