Γιαρέντης (ΔΑΠΕΕΠ): Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει εξυγιανθεί ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ

Γιαρέντης (ΔΑΠΕΕΠ): Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει εξυγιανθεί ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ
Deltio Typou
Παρασκευή, 17/03/2023 - 19:30

Στη διαμόρφωση της Πλατφόρμας Διαδικασιών Εγγυήσεων Προέλευσης, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΑΠΕΕΠ, μιλώντας σε πάνελ.

«Σήμερα προχωρούμε στη Πληροφοριακό Σύστημα των ΑΠΕ έτσι ώστε να έχουμε ένα ψηφιακό σύστημα που θα μας δίνει το στίγμα στο δρόμο της ενεργειακής μετάβασης» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι ήδη ο ΔΑΠΕΕΠ προχωράει στη διαμόρφωση της Πλατφόρμας Διαδικασιών Εγγυήσεων Προέλευσης. Η εν λόγω πλατφόρμα ταυτόχρονα θα είναι και η πλατφόρμα διαπραγμάτευσης των RES PPA's που θα είναι συνδεδεμένα και θα πιστοποιούνται με τις Εγγυήσεις Προέλευσης των ΑΠΕ, όπως είπε.

Ο κ. Γιαρέντης επεσήμανε τέλος, ότι «τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει επέλθει μία απόλυτη εξυγίανση του Ειδικoύ Λογαριασμού ΑΠΕ και αυτός είναι ο λόγος που λειτουργεί απρόσκοπτα το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, που έχει ανακουφίσει ουσιαστικά την κοινωνία κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και ταυτόχρονα έχει διαμορφώσει ένα ελκυστικό κλίμα για τους επενδυτές».

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης οι κκ Λουκάς Λαζαράκης, Head, Energy Intrakat, Γιώργος Ρόκας, Chairman & CEO, R Energy1, Αναστάσιιος Τόσιος, Deputy Chief Exec. Director, ΕΥΔΑΠ, Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, Country Manager, Akuo Energy Greece, Σπύρος Κυριατζής, Manager New Technologies & Alternative Energy Sources, HELLENiQ ENERGY. Το σύνολο των συμμετεχόντων επεσήμαναν την υψηλή προστιθέμενη αξία που προσφέρει η πράσινη ενέργεια στο περιβάλλον και την κοινωνία., αλλά και την ανάγκη διευκόλυνσης περισσότερων επενδύσεων για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του δικτύου, και άρση των εμποδίων.