Κ. Μαύρος ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Μέχρι τέλος του έτους ξεκινά το φ/β πάρκο 200 MW της ΔΕΗ-RWE

Κ. Μαύρος ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Μέχρι τέλος του έτους ξεκινά το φ/β πάρκο 200 MW της ΔΕΗ-RWE
Παρασκευή, 21/10/2022 - 12:06

Στον όμιλο επιτυγχάνεται η μετάβαση. Θέλουμε να φτάσουμε στα 5GW με το χαρτοφυλάκιο να ξεπερνά ήδη τα 11GW. Επιδιώκουμε τα συνεργατικά σχήματα και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια.

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνος Μαύρος ,μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Renewable & Storage Forum. Όπως είπε μέσα στις επόμενες 90 ημέρες «θα ξεπεράσουμε τα 600GW και θα ξεκινήσουμε να κατασκευάζουμε άλλο ένα 1GW. Σε σχέση με το κοινό χαρτοφυλάκιο με την RWE θα ξεκινήσουμε τα πρώτα clusters 200MW μέσα στις επόμενες 60 ημέρες».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ανέφερε πως «πρέπει να μιλάμε για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης που προκύπτει και γεωπολιτικά και ο ανώτερος στόχος είναι η γεωπολιτική αυτονομία που με τη σειρά της προκύπτει από την ενεργειακή αυτονομία, μέσα από την αποκεντρωμένη παραγωγή και την ψηφιοποίηση των δικτύων.

Σημείωσε πως «το σημαντικότερο είναι ότι τα έργα ανανεώσιμων προχωρούν και είναι μονόδρομος και πρέπει να προχωρήσουν οι διασυνδέσεις, είτε με το καλώδιο με την Αίγυπτο είτε με άλλες χώρες που θα οδηγήσουν στην αυτονόμηση της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Στον όμιλο επιτυγχάνεται η μετάβαση. Θέλουμε να φτάσουμε στα 5GW με το χαρτοφυλάκιο να ξεπερνά ήδη τα 11GW. Επιδιώκουμε τα συνεργατικά σχήματα και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια».

Το θεσμικό πλαίσιο των υπεράκτιων αιολικών είναι εδώ και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις, ενώ στην αποθήκευση το χαρτοφυλάκιο μας θα προχωρήσει, γιατί για να μειώσουμε τη στοχαστικότητα χρειάζονται οι μπαταρίες».