Ερώτηση Πέρκα «Η κυβέρνηση οδηγεί σε αποτυχία και το δεύτερο κύκλο του ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Ερώτηση Πέρκα «Η κυβέρνηση οδηγεί σε αποτυχία και το δεύτερο κύκλο του ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά»
Πέμπτη, 17/02/2022 - 19:00

Την αποτυχία στην οποία οδηγείται και ο δεύτερος κύκλος του ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά’ λόγω του λανθασμένου σχεδιασμού της κυβέρνησης, αναδεικνύει με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Πέρκα, μαζί με ακόμα 36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κα Πέρκα τονίζει ότι η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει το δεύτερο κύκλο του Προγράμματος, απλά αυξάνοντας πρόχειρα τις επιδοτήσεις. Δεν προέβη δηλαδή σε αποτίμηση του πρώτου κύκλου, ο οποίος και απέτυχε, αφού η απορρόφηση ήταν χαμηλή, ενώ, εκτός από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι πωλήσεις ηλεκτρικών ταξί μετριούνται στα δάχτυλα, το ενδιαφέρον για ηλεκτρικά δίκυκλα ήταν «χλιαρό» και μόλις 10% του συνολικού προϋπολογισμού δόθηκε για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Παράλληλα, από τον πρώτο κύκλο απουσίαζαν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα οχήματα εφοδιαστικής.

Με βάση τα παραπάνω, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον προβληματισμό της για το δεύτερο κύκλο, αφού ξεκινά χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποιήσεις/βελτιώσεις, γεγονός που υποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και την ηλεκτροκίνηση με καθαρά επικοινωνιακούς όρους.