Βράβευση της BayWa r.e. Solar Trade για τις Βέλτιστες Πρακτικές της στο Πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης για το Περιβάλλον

Βράβευση της BayWa r.e. Solar Trade για τις Βέλτιστες Πρακτικές της στο Πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης για το Περιβάλλον
Δευτέρα, 08/04/2024 - 14:45

Η BayWa r.e., παγκόσμια ηγέτις στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και o κορυφαίος διανομέας φωτοβολταϊκού εξοπλισμού στην Ευρώπη, συμμετείχε στην «6η Διεθνή Έκθεση Verde.tec: Καινοτομία & Τεχνολογία για το Περιβάλλον!» και παρουσίασε ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων από τους πλέον καταξιωμένους κατασκευαστές παγκοσμίως.

Η BayWa r.e., κατά τη διάρκεια της έκθεσης, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Εταιρική Ευθύνη για το Περιβάλλον» των Greek Green Awards, για τις βέλτιστες πρακτικές βιωσιμότητας που ακολουθεί. Το ευρύ φάσμα δράσεων βιωσιμότητας που υλοποιεί η BayWa r.e. στην Ελλάδα οδήγησε στην επιλογή της κριτικής επιτροπής.

Στις σημαντικότερες πρακτικές της εταιρείας συγκαταλέγεται η επιλογή της ελληνικής θυγατρικής να εγκατασταθεί στις πράσινες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Green Plaza στο Μαρούσι, το οποίο αποτελεί το πρώτο κτήριο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με την ειδική έκδοση του LEED στο επίπεδο Gold, for core and shell. Επιπλέον, ο εταιρικός στόλος αυτοκινήτων αντικαταστάθηκε με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τη νέα πολιτική του Ομίλου, επενδύοντας έτσι στην επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού. Επίσης, η BayWa r.e. στηρίζει έμπρακτα την ανακύκλωση με την εγγραφή της στα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ) και την απόδοση του τέλους ανακύκλωσης για κάθε μέρος φωτοβολταϊκού εξοπλισμού που εισάγει στη χώρα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η εταιρεία εστιάζει καθημερινά στις πρακτικές ανακύκλωσης απορριμμάτων, στη μηδενική χρήση χαρτιού, εντύπων και διαφημιστικών φυλλαδίων, καθώς και στην εφαρμογή της πολιτικής της BayWa r.e. για τηλεργασία, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα από μετακινήσεις.

Σημαντική αλλά και αντιπροσωπευτική τεχνική λεπτομέρεια αποτελεί ότι το εκθεσιακό περίπτερο στη Verde.tec ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη έκθεση Renewable EnergyTech στη Θεσσαλονίκη. Η κατασκευή του περιπτέρου της εταιρείας έγινε με αρθρωτό σύστημα αλουμινίου με επαναχρησιμοποιούμενα δομικά στοιχεία και τοίχους από εκτυπωμένο ανακυκλώσιμο πανί, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο το ανθρακικό αποτύπωμα και τηρώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές για βιωσιμότητα.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία στον δρόμο για την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα, έχει ήδη αναπτύξει και διαθέτει πλέον και στην Ελλάδα την ηλεκτρονική πλατφόρμα PV-Webshop, παρέχοντας στους εγκαταστάτες τη δυνατότητα να εκτελούν άμεσα τις παραγγελίες τους, να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των προϊόντων και να εξερευνούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά εύκολα και γρήγορα.

Ο Χάρης Χρηστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της BayWa r.e. Solar Trade στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση αυτή μας κάνει περήφανους και επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας επιλογή για βιώσιμη ανάπτυξη. Οι βέλτιστες πρακτικές που έχουμε ήδη υιοθετήσει, στα πρότυπα του Ομίλου BayWa r.e., και το όραμά μας για ακόμα περισσότερα φωτοβολταϊκά σε κάθε ελληνική στέγη, προάγουν την εξοικονόμηση ενέργειας, την ηλιακή ενέργεια και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα».

Η Ομάδα της BayWa r.e., ευχαριστώντας τους συνεργάτες για την εμπιστοσύνη τους, διοργάνωσε στο περίπτερό της εκδήλωση προσφέροντας τις μοναδικές μπίρες Sunrise και Windcraft που παράγονται από κριθάρι και λυκίσκο του Ομίλου BayWa και εμφιαλώνονται για την BayWa r.e. αποκλειστικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.