Motor Oil: Δωρεά μηχανογραφικού εξοπλισμού στο ΥΠΕΘΑ

Motor Oil: Δωρεά μηχανογραφικού εξοπλισμού στο ΥΠΕΘΑ
Eurokinissi
Πέμπτη, 04/04/2024 - 18:35

Σε δωρεά μηχανογραφικού εξοπλισμού προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προέβη ο Όμιλος Motor Oil όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 04 Απριλίου στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντωνίου Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου- Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ και του Υπαρχηγού ΓΕΑ Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Κωτσάκη ως εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Τον Όμιλο Μotor Oil εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής κ. Νίκος Γιαννακάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κωνσταντίνος Σαφλιάνης, ο Διευθυντής Υποδομών και Λειτουργίας Πληροφορικής κ. Βασίλης Αναστασίου, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, κα. Αμαλία Κυπαρίσση και ο Επικεφαλής Συστημάτων και Cloud Υπηρεσιών Πληροφορικής κ. Ανδρέας Κολώνιας.

Ο εξοπλισμός θα συνδράμει στην ενίσχυση της υψηλής διαθεσιμότητας των Πληροφοριακών Συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εξοπλισμός αφορά Πληροφοριακά Συστήματα για χρήση σε Data Center και απαρτίζεται από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Servers rack mounted & Standalone
2. Network Switches
3. Storage Boxes
4. Racks
5. FC SAN Switches
6. Λοιπός Μηχανογραφικός εξοπλισμός

Ο Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής, του Ομίλου Μotor Oil, κ. Νίκος Γιαννακάκης δήλωσε στο περιθώριο της τελετής: «Στον Όμιλο Μotor Oil θεωρούμε καθήκον μας να βοηθάμε έμπρακτα το πολύτιμο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, με κάθε διαθέσιμο μέσο. Έχοντας επίγνωση για τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας, συνεισφέρουμε στην θωράκιση της ακεραιότητας της χώρας και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».