Ενεργειακή συνδεσιμότητα: Προοπτικές και προκλήσεις

Ενεργειακή συνδεσιμότητα: Προοπτικές και προκλήσεις
Eurokinissi
Δευτέρα, 23/10/2023 - 18:10

Η ενεργειακή συνδεσιμότητα και η πράσινη ανάπτυξη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη θα βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου Southeast Europe Connectivity Forum (SECF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 31 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2023 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Κορυφαίοι ομιλητές θα συζητήσουν για τις στρατηγικές επιλογές μετάβασης του ενεργειακού συστήματος στην πράσινη οικονομία, καθώς και για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής. Οι «πράσινοι άξονες» μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια για μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ η ενεργειακή συνδεσιμότητα μέσω των αγωγών φυσικού αερίου αποτελεί σημαντική επένδυση για την ενεργειακή υποδομή της περιοχής.

Ανάμεσα σε αυτούς που πρόκειται να τοποθετηθούν για το ζήτημα είναι ο Ιωάννης Μανιάτης, τ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Ιωάννης Μαρής, Διευθυντής του Γραφείου Ελλάδας της Trans Adriatic Pipeline AG, ο Γιώργος Κρεμλής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας & Κλιματικής Αλλαγής του EPLO. Το πάνελ θα συντονίζει ο Αλέξανδρος Λαγάκος, COO της Blue Grid Gas & Power.