Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης
Τρίτη, 17/10/2023 - 09:27

Συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Οκτώβρη στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. και πορεία προς την Ισραηλινή πρεσβεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες της έντασης του εγκλήματος σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, ο οποίος αιματοκυλίστηκε άλλη μία φορά από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Αυτήν τη φορά το ισραηλινό κράτος έχει προβεί σε αποκλεισμό των περίπου 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων της λωρίδας της Γάζας από νερό, φαγητό, ρεύμα και φυσικό αέριο. Ακόμα έχει προχωρήσει σε ισοπεδωτικούς βομβαρδισμούς εξαφανίζοντας ολόκληρες συνοικίες και ταυτόχρονα απειλεί με χερσαία επέμβαση.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι καινούργια, υπάρχει ιστορία με βάθος, υπάρχει καταπίεση δεκαετιών του παλαιστινιακού λαού, αφαιρώντας του το δικαίωμα στο να έχει τη δικιά του πατρίδα και τη δικιά του πρωτεύουσα, υπάρχει Ισραηλινή κατοχή και εποικισμός στα εδάφη του, αφαιρώντας του το δικαίωμα στη ζωή.

Το ισραηλινό κράτος για δεκαετίες δολοφονεί, φυλακίζει, βασανίζει τους παλαιστίνιους, ενώ τα τελευταία 16 χρόνια έχει προβεί σε αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας.

Σε αυτή τη βαρβαρότητα ενεργό ρόλο έχουν παίξει οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι οποίοι στηρίζουν το Ισραήλ για τα συμφέροντά τους, ενώ τώρα οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή με δύο αεροπλανοφόρα.

Από κοντά και οι ελληνικές κυβερνήσεις, που όλα τα τελευταία χρόνια προχώρησαν σε στρατιωτικές και εμπορικές συμφωνίες με το Ισραήλ, ενέργειες που έχουν καταδικαστεί από το ταξικό και φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας. Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι μπλεγμένη μέχρι τα μπουνιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έσπευσε να συνδράμει στέλνοντας τη φρεγάτα Ψαρά στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης προχώρησε σε κοινές ασκήσεις με την αεροπορία του Ισραήλ, ενώ ο Ναύσταθμος στη Σούδα χρησιμοποιείται σαν σημείο ανεφοδιασμού για τις αμερικάνικες δυνάμεις.

Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι όταν δολοφονούνται παιδιά.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης και των Μ.Μ.Ε., αξιοποιώντας ψευδείς ειδήσεις, προσπαθεί να παρουσιάσει την αλήθεια με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω, προσπαθεί να παρουσιάσει τον θύτη ως θύμα για να δικαιολογήσει τις βαρβαρότητες από μεριάς του Ισραήλ. Έτσι, η τρομοκρατία του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρους λαούς βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία».

Εδώ δεν χωράει γενική καταδίκη της βίας, η λογική των ίσων αποστάσεων. Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ελευθερία του, να διεκδικήσει την πατρίδα του και τελικά μια καλύτερη ζωή.

Όταν οι λαοί ορθώνουν το ανάστημα τους και αγωνίζονται για το δίκιο και τη λευτεριά τους, έχουν τεράστια δύναμη και μπορούν να τα βάλουν με τον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο.

Είμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, στηρίζοντας τις απαιτήσεις του για επαναφορά των συνόρων στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και η στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από την περιοχή και να μην παρέχει καμία βοήθεια στη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού. Καμία συμμετοχή – Καμία διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Είναι ντροπή η Ελληνική κυβέρνηση να μην υλοποιεί την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και αντί να συμβάλλει στις έμπρακτες προσπάθειες για ειρήνη στην περιοχή και την επίλυση του ζητήματος που ισοπεδώνει διαχρονικά τη ζωή και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, να επιλέγει να δεσμεύεται και να στηρίζει έμπρακτα τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, την Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και σε πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Οι λαοί θα νικήσουν.Ό,τι και να κάνουν οι εκμεταλλευτές μας, η σημαία της Παλαιστίνης πάντα θα σημαίνει αντίσταση των λαών στον ιμπεριαλισμό.