ITC 2023: Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του 6oυ Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών

ITC 2023: Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του 6oυ Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών
Δευτέρα, 18/09/2023 - 10:07

Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών, με φυσική παρουσία ομιλητών, συνέδρων και εκθετών, και στις 20 Σεπτεμβρίου με web-only συνεδρίες.

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, τις πύλες του το ITC 2023-6o Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο αποτελεί συνδιοργάνωση των ενημερωτικών ιστοσελίδων ypodomes.com και metaforespress.gr, με χορηγό επικοινωνίας το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ITC 2023-6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών διεξάγεται υπό την αιγίδα τεσσάρων υπουργείων (Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών) και την υποστήριξη περισσότερων από 25 φορέων των δυο κλάδων.

Οι ομιλητές ανέρχονται στους 80 (πρόκειται για ανώτερα και ανώτατα στελέχη των υποδομών και μεταφορών της Ελλάδας), οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε 19 συνεδρίες.

Η ημέρα των Υποδομών (Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Αθηνών)

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου διεξάγεται η ημέρα των Υποδομών. Μετά την παρουσίαση του φετινού video του Συνεδρίου και τις εναρκτήριες ομιλίες, θα ακολουθήσει το πάνελ «Η βιομηχανία των κατασκευών: Πόσο βιώσιμες και "πράσινες" είναι οι κατασκευές σήμερα;».

Σε αυτό το πάνελ θα συμμετάσχουν οι: Άγγελος Καλογεράκος, γενικός διευθυντής Ελλάδας, Όμιλος ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Χανής, διευθύνων σύμβουλος Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ, Κώστας Σαριδάκης, Chief Operating Officer ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και Δημήτρης Σταμούλης, CEO BIOSAFETY A.E.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το πάνελ «ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις, Καινοτόμες Προτάσεις: Ανάπτυξη υποδομών με τη συνεργασία κράτους και αγοράς». Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι: Νίκος Ταχιάος, υφυπουργός Υποδομών, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εντεταλμένος σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος, ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Μιχελάκης, Principal Advisor, Project Finance CSEE, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Δημήτριος Σαμαράς, πρόεδρος του Ομίλου «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» και Έλενος Καραΐνδρος, πρόεδρος Μ Παραχωρήσεων.

Ακολουθεί το πάνελ «Η τράπεζα των Κατασκευών», στο οποίο θα συμμετάσχουν οι: Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Στασινός, πρόεδρος Τ.Ε.Ε., Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, εντεταλμένος σύμβουλος ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Αλέξανδρος Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε., Ευάγγελος Χρυσάφης, πρόεδρος ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, διευθύνων σύμβουλος ΑΒΑΞ Α.Ε. και Γιώργος Συριανός, διευθύνων σύμβουλος, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

Ακριβώς μετά θα απονεμηθεί το «Βραβείο Έργο της Χρονιάς 2022», το οποίο είναι η επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό της Αθήνας έως τον Πειραιά. Το βραβείο θα παραλάβουν η Ελληνικό Μετρό, ως φορέας υλοποίησης, το σχήμα ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM ως κατασκευαστές και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως το αρμόδιο υπουργείο. Θα παραστεί ο Paolo Pediconi, Managing Director, Ghella S.p.A. - Greek Branch και η Michaela Chrisan, Project Manager, Alstom.

Μετά το γεύμα ακολουθεί η βράβευση «Μεγαλύτερο Δημόσιο Έργο της Δεκαετίας 2012 - 2022», το οποίο είναι η κατασκευή και ολοκλήρωση της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαϊδα IV. Το βραβείο θα παραλάβουν η ΔΕΗ, ως φορέας υλοποίησης, το σχήμα ΤΕΡΝΑ - HITACHI ως κατασκευαστές και το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ως το αρμόδιο υπουργείο. Το βραβείο θα παραδώσει η Αλεξάνδρα Σδούκου, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθεί το πάνελ «Οι Μεγάλοι Ενεργειακοί Διάδρομοι: Ανάπτυξη υποδομών με στόχο την μετατροπή της Ελλάδας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο - Πώς η ανάπτυξη των υποδομών βοηθά τη χώρα να μετατραπεί σε διεθνή ενεργειακό κόμβο», με τη συμμετοχή των: Αλεξάνδρα Σδούκου, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ιωάννης Μάργαρης, αντιπρόεδρος Δ.Σ., ΑΔΜΗΕ, Maria Rita Galli, ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια, ΔΕΣΦΑ και Χρήστος Νιχωρλής, αναπληρωτής γενικός διευθυντής και διευθυντής Υποδομών και Βιομηχανικών Ελέγχων, TÜV AUSTRIA Hellas.

Στη συνέχεια το πάνελ «Η Αμερικανική παρουσία και οι μεγάλες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα», όπου συμμετέχουν οι: Γιώργος Τζ. Τσούνης, Αμερικανός πρέσβης στην Ελληνική Δημοκρατία, Βίκυ Λοϊζου, Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων, υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Gregg Welch, Senior Vice President, Strategy and Business Development, PARSONS, Μανώλης Σιγάλας, VP and Managing Director, Western Europe, HILL INTERNATIONAL, Sara Devitt, Director, Europe Data Centre Sector Lead, AECOM και Νίκος Λαμπρογεώργος, Client Executive, Public Sector, CISCO Greece.

Η ημέρα των Υποδομών θα ολοκληρωθεί με το πάνελ «Κατασκευάζοντας ουρανοξύστες στην Ελλάδα. Πύργος Πειραιά - Riviera Tower: Δύο σημαντικά case studies», όπου συμμετέχουν οι: Λεωνίδας Βώκας, Senior Construction Director Riviera Tower, Development Residential Sports & MUT, LAMDA DEVELOPMENT A.E. και Νατάλης Πέτροβιτς, Senior Civil Engineer DIMAND A.E.