HELLENiQ ENERGY: Δωρεά συστήματος εξομοίωσης συμβάντων στην Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης

HELLENiQ ENERGY: Δωρεά συστήματος εξομοίωσης συμβάντων στην Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης
Παρασκευή, 30/06/2023 - 10:27

Στο επίκεντρο των δράσεων η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών

Ένα υπερσύγχρονο σύστημα εξομοίωσης συμβάντων και επτά ηλεκτρονικές ωτοασπίδες προσέφερε η HELLENiQ ENERGY, μέσω της θυγατρικής της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την εξειδίκευση των στελεχών της Υπηρεσίας.

Πρόκειται για μια προηγμένη τεχνολογία η οποία προσομοιάζει συμβάντα σε πραγματικές συνθήκες, ενώ δίνει τη δυνατότητα συστηματικής εξάσκησης σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα ευέλικτος στη χρήση του, καθώς μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, με αποτέλεσμα τόσο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της Υπηρεσίας, όσο και την αξιοποίησή του από μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευόμενων.

Η παράδοση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ΥποστράτηγοςΧρήστος Μπουλούμπασης, καθώς και ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης,Κωνσταντίνος Αθανασάκος, υποδέχθηκαν τον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ ENERGY,Σωτήρη Αναστασιάδηκαι τον Υποδιευθυντή Τμήματος Φυσικής Ασφάλειας Εγκαταστάσεων του Ομίλου, Δημήτριο Παπαδημητρίου.

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως η ανάληψη μέτρων πρόληψης, μέσω στοχευμένων δράσεων, προάγει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση συμβάντων. Στο πλαίσιο αυτό, η άρτια εκπαίδευση των μάχιμων αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλά και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών συνολικά, ιδίως στις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης όπου σημειώνονται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

ΟΓενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, ευχαρίστησε την HELLENiQ ENERGY για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά ενός πλήρους εξομοιωτή πρακτικής σκοποβολής και επτά ηλεκτρονικών ωτοασπίδων, που θα διατεθούν στην Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει και να αναβαθμίσει τη λειτουργική και επιχειρησιακή δυναμική της. Ακολούθως τόνισε: «Σας διαβεβαιώ ότι η δωρεά αυτή θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό, ενισχύοντας την αποτελεσματικότερη προετοιμασία του προσωπικού για επιχειρησιακή δράση, μέσα από την εικονική εξάσκηση στην σκοποβολή, προσφέροντας ρεαλιστικές συνθήκες εκπαίδευσης».

Στη συνέχεια, οΔιευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Αθανασάκος, εξέφρασε την ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη του προς την εταιρεία, καθώς η σημαντική αυτή δωρεά αντανακλά στο ηθικό του προσωπικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του. Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε: «Η χρήση και η αξιοποίηση των υλικών που παραδίδονται σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία θα μετατραπεί σε προσφορά προς την κοινωνία και τον πολίτη».

Από την πλευρά του, οΔιευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ ENERGY, Σωτήρης Αναστασιάδης, επεσήμανε: «Η εταιρεία μας θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια - όχι μόνο των ανθρώπων της, αλλά και αυτή των πολιτών - και αναλαμβάνει, διαχρονικά, δράσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται. Για τον λόγο αυτό, ανταποκριθήκαμε αμέσως στο αίτημα της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελείται καθημερινά, υποστηρίξαμε τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης του Σώματος. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η αγαστή και ουσιαστική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει επί σειρά ετών με όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης, μας επιτρέπει να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στην κοινωνία και τις ανάγκες της».