Νέο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων από την Coral Gas

Νέο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων από την Coral Gas
Δευτέρα, 20/02/2023 - 13:18

Η Coral Gas σε συνεργασία με τη Wise Greece παρουσιάζουν και εκκινούν το πρόγραμμα «Παρέα, προχωράμε μπροστά» στα Ιωάννινα, ένα Δήμο σταθερής και σημαίνουσας αξίας για την Εταιρεία.

Η σύμπραξη αυτή, με κυρίαρχο στόχο το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, προσβλέπει σε ένα μέλλον πιο βιώσιμο, ανθρώπινο, τεχνολογικά και ψηφιακά αναβαθμισμένο. Τα επαγγέλματα αλλάζουν, οι δεξιότητες προσαρμόζονται αντιστοίχως στα νέα δεδομένα και ο κάθε τόπος και οι άνθρωποί του καλούνται να αναδείξουν τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Για τον λόγο αυτό, η Coral Gas σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Wise Greece σχεδίασαν ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενηλίκων για την επιχειρηματικότητα, τις ψηφιακές δεξιότητες, τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία.

Για έξι μήνες, έμπειροι εκπαιδευτές, θα διαθέτουν online εκπαιδεύσεις στους συμμετέχοντες, σε μια διαφορετική θεματική ενότητα κάθε μήνα, με στόχο να τους προσφέρουν πρακτικές και όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις, για θέματα όπως οι επιχειρηματικές τάσεις του μέλλοντος, η αποτελεσματική χρήση τεχνολογικών εργαλείων για marketing και επικοινωνία, το storytelling και branding, η βιωσιμότητα και η κοινωνική ευθύνη κ.α.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν μέντορες που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους καθοδηγήσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους, ενώ θα ανακαλύψουν και επιτυχημένα μοντέλα και επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν με απαραίτητη εγγραφή στο https://pareaioannina.gr/ και μετά τη λήξη του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, καθώς και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

O κος Ελ. Ιατρόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της Coral Gas , δήλωσε: «Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, όπου έχουμε δραστηριότητα, και θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ευημερίας των συνανθρώπων μας. Για το λόγο, σε συνεργασία με τη Wise Greece, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά», ώστε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, να ενισχύσουμε την οικονομία και να δώσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μία νέα αρχή. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ιωαννιτών για την υποστήριξή του, καθώς και όλη την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων που αγκάλιασαν το πρόγραμμα από την πρώτη μέρα. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε ενεργά ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας.».

O Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Επιχειρηματικότητας Δήμου Ιωαννιτών, κος Αϊβατίδης Ιωάννης τόνισε: «Με χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων με τίτλο " Παρέα, Προχωράμε Μπροστά" που διοργανώνει η CORAL GAS σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική οργάνωση Wise Greece υπό την Αιγίδα του Δήμου προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε ενήλικες και παιδιά και προσφέροντας επαγγελματικές ευκαιρίες σε ευάλωτες ομάδες, σχεδιάζοντας και προωθώντας τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο Δήμος μας στηρίζει όλες τις δράσεις Επιχειρηματικότητας πού αφορούν σε κατοίκους της περιοχής μας και συμπαραστέκεται σε προγράμματα εκπαίδευσης πολιτών μας.».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ Δημήτριος Δημητρίου, τόνισε «Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ήταν πάντα υπέρ της διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με κάθε τρόπο. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται όλα τα εργαλεία, έτσι ώστε να μπορεί να προσελκύει πελάτες αλλά και να δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών. Ως Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τέτοιες προτάσεις και προγράμματα που μόνο προστιθέμενη αξία δημιουργούν στον επιχειρηματικό κόσμο και στα μέλη του Επιμελητηρίου μας.»

Η Coral Gas πιστή στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις ανάγκες τις κοινωνίας με σεβαστό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 20/02/2023 - 13:37