22nd World LNG Summit & Awards: Στην Αθήνα το Κορυφαίο Συνέδριο της Παγκόσμιας Βιομηχανίας LNG

22nd World LNG Summit & Awards: Στην Αθήνα το Κορυφαίο Συνέδριο της Παγκόσμιας Βιομηχανίας LNG
Πέμπτη, 03/11/2022 - 11:02

Το κορυφαίο συνεδριακό γεγονός παγκοσμίως στον χώρο του υγροποιημένου φυσικού αερίου, το 22nd World LNG Summit & Awards, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Αθήνα από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2022.

Το 22 nd World LNG Summit & Awards θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης για τους leaders του χώρου LNG διεθνώς, σε όλη την αλυσίδα αξίας της αγοράς, με στόχο να προσδιορίσουν τον κρίσιμο ρόλο του LNG στο σημερινό περιβάλλον, που καθορίζεται από τις αναγκαιότητες τόσο της ενεργειακής ασφάλειας όσο και της εξελισσόμενης τάσης προς την απανθρακοποίηση. Καθώς ο χώρος του LNG αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για τον ενεργειακό και οικονομικό τομέα σε ολόκληρο τον κόσμο, η σχέση ανάμεσα στους παραπάνω παράγοντες θα αποτελέσει ένα από τα πιο ζωτικής σημασίας σημεία συζήτησης για το μέλλον και τις προοπτικές του LNG και της βιομηχανίας φυσικού αερίου γενικότερα.

Η ατζέντα της εκδήλωσης θα καλύψει ολόκληρη τη θεματική που αφορά το LNG και τη δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης διεθνώς, τον αντίκτυπο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας στον τομέα του LNG και του φυσικού αερίου, τις νέες τεχνολογικές πρωτοβουλίες στον κλάδο καθώς και τις λύσεις που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών, αλλά και τον «αγώνα δρόμου» που βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως για την κατασκευή υποδομών εισαγωγής του καυσίμου, όπως επίσης τις τάσεις στην ναυτιλία και στον τομέα της χρηματοδότησης. Καθώς η ζήτηση για καθαρότερο LNG αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με το ανθρακικό αποτύπωμα των φορτίων να καθίσταται σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης τόσο για αγοραστές όσο και για πωλητές, το 22 nd World LNG Summit & Awards περιλαμβάνει επίσης το ετήσιο φόρουμ που φιλοδοξεί να φέρει κοντά τους traders περιβαλλοντικών προϊόντων με αυτούς του LNG ώστε η απαλλαγή του παγκόσμιου τομέα φυσικού αερίου να επιτευχθεί μέσω πλέον αποτελεσματικών αγορών. Ομιλητές από όλη την αλυσίδα αξίας LNG και φυσικού αερίου θα ασχοληθούν με αυτά τα θέματα σε ένα περιβάλλον που θα έχει στο επίκεντρο τις επιχειρήσεις, επιτρέποντας, έτσι, στους συμμετέχοντες στο σημαντικό αυτό event να διαμορφώσουν προοδευτικά την εμπορική ατζέντα της εταιρείας τους.

Η κ. Maria Rita Galli, CEO του ΔΕΣΦΑ, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το 22 nd World LNG Summit & Awards θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Ελλάδα, από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2022. Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης με πολλές σημαντικές επενδύσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη σε αυτό το μέρος του κόσμου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και το Σχέδιο REPowerEU τονίζουν τον ζωτικό ρόλο των υποδομών φυσικού αερίου της Ελλάδας στη διασφάλιση τόσο της διαφοροποίησης των ενεργειακών προμηθειών όσο και της αυξημένης ενεργειακής ασφάλειας σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ το LNG συνεχίζει να έχει βαρύνοντα ρόλο στις λύσεις που σχετίζονται με την εξελισσόμενη τάση προς την απανθρακοποίηση. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους εκπροσώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας LNG στην Αθήνα τον Δεκέμβριο».

Η Tanya Crossick, Αντιπρόεδρος για θέματα Ενέργειας της dmg events, διοργανωτή του World LNG Summit & Awards 2022, πρόσθεσε: «Είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με το Υπουργείο Ενέργειας της Ελλάδας και τον ΔΕΣΦΑ με στόχο να φέρουμε κοντά τους ηγέτες στον τομέα του LNG και του φυσικού αερίου από όλο τον κόσμο στην Αθήνα φέτος. Σε μια εποχή που το LNG διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια και στην επιδίωξη καθαρότερων πηγών ενέργειας, το World LNG Summit & Awards θα αποτελέσει ένα φόρουμ για να συζητηθεί το LNG και το φυσικό αέριο ως βασικό μέρος της λύσης».

Το 22 nd World LNG Summit & Awards αποτελεί το κορυφαίο συνέδριο που για την παγκόσμια αλυσίδα αξίας LNG, φυσικού αερίου και ενέργειας στην περιοχή. Αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 500 συμμετέχοντες και 90 ομιλητές από 45 χώρες και θα προσφέρει τέσσερις ημέρες συνεδριάσεων, τρία Masterclasses πλήρως πιστοποιημένα με CPD, συνεδρίες δικτύωσης πρωινού και εγγραφής, ευκαιρίες για δικτύωση στα διαλείμματα, το Carbon Markets Forum, καθώς και τη Βραδιά της Απονομής των 2022 World LNG Awards.

Στους ομιλητές της εφετινής διοργάνωσης περιλαμβάνονται: ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νατάσα Πηλείδου, η κ. Maria Rita Galli, CEO του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., η ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη, ο κ. Anatol Feygin, EVP & CCO της Cheniere, ο κ. Kunio Nohata (Representative Director, Executive Vice President, Tokyo Gas Co., Ltd.), ο κ. Akshay Kumar Singh (MD & CEO, Petronet LNG Limited), ο κ. Martin Houston (Vice Chairman, Tellurian), ο κ. Steve Hill (EVP, Shell Energy), ο κ. Philip Mshelbila (Managing Director & Chief Executive Officer, Nigeria LNG Limited), ο κ.Atsunori Takeuchi (Executive Officer & General Manager of LNG Business Department, Tokyo Gas Co., Ltd.) και άλλες 80 και πλέον κορυφαίες προσωπικότητες της βιομηχανίας του κλάδου. Η κ . Pat Roberts, Managing Director της LNG - Worldwide Ltd, θα είναι για άλλη μία φορά Conference Chair.

Χορηγοί του event είναι οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ Α .Ε ., Cheniere, Tellurian, Capital Gas, TotalEnergies, Nigeria LNG Limited, ΔΕΗ Α .Ε ., Sempra Infrastructure, GTT, Baker Botts, BRG Energy & Climate, Poten & Partners, RWE, AG&P, Uniper, Dioriga Gas, German LNG Terminal, Gastrade, Blue Grid.

Το 22ο World LNG Summit & Awards θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 29 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Hotel στην Αθήνα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ οικοδεσπότης είναι ο ΔΕΣΦΑ.

Η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι ήδη ανοικτή εδώ.