Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο Τορόντο-Επενδυτικές ευκαιρίες και στον τομέα της ενέργειας

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο Τορόντο-Επενδυτικές ευκαιρίες και στον τομέα της ενέργειας
Δευτέρα, 10/10/2022 - 13:33

Οικονομικό Φόρουμ στο Τορόντο από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 17 Οκτωβρίου παρουσία πολλών στελεχών των Κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Καναδά. H ενίσχυση των Ελληνο-Καναδικών σχέσεων με φόντο το τοπίο των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στονΚαναδάθα πραγματοποιηθεί το νέο συνέδριο τουΟικονομικoύ Φόρουμ των Δελφών. ΤοΟικονομικό ΦόρουμτουΤορόντοθα λάβει χώρα στις17-18 Οκτωβρίουστο ξενοδοχείο Sheraton Centre Toronto Hotel, με την παρουσία ηγετών από τους χώρους της πολιτικής, της διπλωματίας και της οικονομίας από την Ελλάδα και τον Καναδά.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Hellenic Initiative Canada καθώς και με την υποστήριξη του Ελληνο-Καναδικού και του Καναδο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι συζητήσεις θα αναπτυχθούν γύρω από τηνενίσχυσητωνΕλληνο-Καναδικώνσχέσεων με φόντο το τοπίο τωνξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ενδεχόμενεςσυνεργασίεςκαιεπενδυτικέςευκαιρίεςιδιαίτερα στους τομείς τουτουρισμού, τουφαρμάκου, τηςτεχνολογίας, αλλά και στηνενέργειακαι ταμεταλλεύματα.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα παρευρεθούν, ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η παρουσία του Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης,ΝίκουΠαπαθανάση, του Καναδού Υπουργού Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας,François-Philippe Champagne, καθώς και τουΠροέδρουκαιCEOτηςFairFaxFinancial Holdings Limited,PremWatsa.

Σειράηγετώναπό ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει τηνελληνική Κυβέρνηση,φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά καιδιακεκριμένα μέλη της Ελληνο-Καναδικής κοινότηταςθα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου. Μεταξύ των διακεκριμένων προσκεκλημένων βρίσκονται ο Γεν. Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων,ΓιάννηςΣμυρλής, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας,ΑλεξάνδραΣδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Σ.Δ.Ι.Τ.,ΟρέστηςΚαβαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλοποίησης Διαδικασιών,ΛεωνίδαςΧριστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού,ΟλυμπίαΑναστασοπούλου, ο συμπρόεδρος του Hellenic Initiative - Canada,JohnSotos, ο Πρόεδρος του Καναδο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου,ΚωνσταντίνοςΚατσιγιάννης, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου,ΒασίλειοςΤσάνος, ο CEO του Υπερταμείου,ΓρηγόρηςΔημητριάδης, η CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας,ΑθηνάΧατζηπέτρου, ο Πρόεδρος της Coca Cola για την Ευρώπη,ΝίκοςΚουμέττης, o Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Eldorado Gold Corporations,ΧρήστοςΜπαλάσκαςκαι άλλοι εκπρόσωποι σημαντικών φορέων και επιχειρήσεων.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Ελληνικος Χρυσός και Eldorado Gold, και υποστηρικτές η Eurobank και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίουεδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10/10/2022 - 13:42