Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE από το Πράσινο Ταμείο

Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE από το Πράσινο Ταμείο
Παρασκευή, 10/06/2022 - 08:46

Eνημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική των δικαιούχων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και τη δράση για το κλίμα. Tην Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. – 13:30 μ.μ..

Στο πλαίσιο των καθηκόντων των Εθνικών Σημείων Επαφής του Προγράμματος LIFE στο Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του After-LIFE του Έργου Οικοδόμησης Δυναμικού «Ίδρυση και Λειτουργία της Ελληνικής Task Force για το Πρόγραμμα LIFE» - GR LTF (LIFE14 CAP/GR/000003), το Πράσινο Ταμείο διοργανώνει και σας προσκαλεί στην «Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2022», την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. – 13:30 μ.μ..

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο ενημέρωσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής των δυνητικών δικαιούχων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και τη δράση για το κλίμα και χωρίζεται σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στον απολογισμό της συμμετοχής της Ελλάδας στο LIFE από το 1992, με αφορμή τον φετινό εορτασμό των 30 χρόνων του Προγράμματος. Τοποθετήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και τα Εθνικά Σημεία Επαφής του Προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον, τον Μετριασμό και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και τη Μετάβαση σε Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας οι Τεχνικοί Σύμβουλοι του Πράσινου Ταμείου θα παρουσιάσουν διεξοδικά πληροφορίες, τεχνικές λεπτομέρειες και θεματικές προτεραιότητες των πεδίων «Περιβάλλον» και «Δράση για το Κλίμα» και ειδικότερα των 4 υπο-προγραμμάτων: «Φύση & Βιοποικιλότητα», «Κυκλική Οικονομία & Ποιότητα Ζωής», «Μετριασμός & Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή» και «Μετάβαση σε Καθαρές Μορφές Ενέργειας».