SaudiAramco: Πιθανή η μεγάλη μείωση τιμών για τους αγοραστές του πετρελαιοπαραγωγικού κολοσσού

SaudiAramco: Πιθανή η μεγάλη μείωση τιμών για τους αγοραστές του πετρελαιοπαραγωγικού κολοσσού
Δευτέρα, 04/05/2020 - 14:03

Ριάντ: Η Saudi Aramco σε λίγες μέρες θα ανακοινώσει τις επίσημες τιμές πώλησης για τα αποθέματα του Ιουνίου στους διεθνείς αγοραστές, όμως οι έμποροι και τα διυλιστήρια αδυνατούν να προβλέψουν την κοστολόγηση που θα κάνει μια από τις πιο ακριβές πετρελαϊκές εταιρείες.

Οι επίσημες τιμές πώλησης ήταν ανέκαθεν ένα καυτό ζήτημα μεταξύ των μακροχρόνιων αγοραστών και εμπόρων καθώς τους παρέχουν μια πρώτη άποψη αναφορικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΟΠΕΚ σχετικά με τον κορυφαίο του εξαγωγέα πετρελαίου.

Οι εκτιμήσεις διαφέρουν λόγω των μηνιαίων πτώσεων τιμών που κυμαίνονται από τα 0,50 δολάρια το βαρέλι μέχρι τα 7,50 δολάρια, με τους εμπόρους να υποστηρίζουν ότι οι αντικρουόμενες ενδείξεις στην αγορά ήδη πριν από τους περιορισμούς στην παραγωγή που επιβλήθησαν από τον ΟΠΕΚ, ήταν υπεύθυνες για την έλλειψη συναίνεσης.

Η Σαουδική Αραβία μείωσε ήδη τις επίσημες τιμές πώλησης για τον μήνα Μάϊο στην Ασία με αυτή την κίνηση να θεωρείται ως μια ένδειξη ότι ο «πόλεμος πετρελαίου» δεν έχει τελειώσει καθώς το φθηνό πετρέλαιο των ΗΠΑ και της Ρωσίας ενισχύει τον σκληρό ανταγωνισμό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Bloomberg, η Aramcoπιθανόν να μειώσει τις επίσημες τιμές του ArabLight για τον Ιούνιο περίπου στα 9,80 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή:Bloomberg