Italgas: Αυξημένα κέρδη το 2023 και επενδυτικό πλάνο

Italgas: Αυξημένα κέρδη το 2023 και επενδυτικό πλάνο
Τετάρτη, 13/03/2024 - 07:08

Ειδικά στη χώρα μας τοποθετήθηκαν περίπου 600 χιλιόμετρα αγωγών φυσικού αερίου.

Θετικό πρόσημο μπαίνει στην οικονομική πορεία για την Italgas το προηγούμενο καθώς αυξήθηκαν τα κέρδη κατά 9,3%, ενώ πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις σε σχέση με την εγκατάσταση αγωγών σε Ιταλία και Ελλάδα. Ειδικά στη χώρα μας τοποθετήθηκαν περίπου 600 χιλιόμετρα αγωγών φυσικού αερίου.

Το περίπλοκο γεωπολιτικό πλαίσιο των τελευταίων ετών σύμφωνα με την εταιρία επιβεβαίωσε περαιτέρω τον βασικό ρόλο του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, υπό την προϋπόθεση ότι είναι έξυπνο, ψηφιακό και ευέλικτο και επομένως έτοιμο να φιλοξενήσει ανανεώσιμα αέρια όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο. Στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, η Italgas επέλεξε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο τομέας ενεργειακής απόδοσης, με επίκεντρο την τεχνολογική καινοτομία ως μοχλό που μπορεί να επιτρέψει την οικολογική μετάβαση.

Ανάμεσα στα θετικά γεγονότα που αναφέρθηκαν χθες κατά την διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων είναι πως τον Οκτώβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η εξαγορά της επιχειρηματικής μονάδας που σχετίζεται με τις παραχωρήσεις νερού στην Ιταλία από τον Όμιλο Veolia Environnement S.A. Η συναλλαγή και η επακόλουθη απόκτηση του μεριδίου της Acqua Campania τοποθετεί τον όμιλο μεταξύ των κορυφαίων παικτών του κλάδου στην Ιταλία με 6,2 εκατομμύρια πελάτες που εξυπηρετούνται άμεσα και έμμεσα. Η στρατηγική ανάπτυξης της Italgas στον τομέα του νερού βασίζεται κυρίως στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υποδομών νερού με στόχο τη μείωση των απωλειών δικτύου και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών.