Mytilineos: 57 χρόνια από τη λειτουργία του εργοστάσιου Αλουμίνιο

Mytilineos: 57 χρόνια από τη λειτουργία του εργοστάσιου Αλουμίνιο
Deltio Typou
Τετάρτη, 14/06/2023 - 17:39

Σαν σήμερα, πριν 57 χρόνια, τέθηκε σε λειτουργία το εργοστάσιο του Αλουμινίου της Ελλάδος, όπως υπογραμμίζεται σε ανάρτηση της εταιρείας Mytilineos στο facebook.

Από τότε, παραμένει σημείο αναφοράς για την ελληνική και ευρωπαϊκή βιομηχανία, με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής που ξεπερνά πλέον τους 190.000 τόνους σε αλουμίνιο και τους 860.000 τόνους σε αλουμίνα, αποτελώντας τον μοναδικό καθετοποιημένο παραγωγό στην ΕΕ.

Mytilineos και και Αλουμίνιο συμπορεύονται από το 2005, χρονιά ορόσημο για την εταιρεία, η οποία καταλαμβάνει όλο και δυναμικότερη θέση στη βιομηχανική δραστηριότητα, με πολλές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, που διατηρούν το "state of the art" εργοστάσιο στην αιχμή της παραγωγής.

Μάλιστα, το Αλουμίνιον της Ελλάδος πρωτοπορεί στην προσπάθεια για επίτευξη μειωμένων εκπομπών CO2, με στόχο μέχρι το 2050 να τις μηδενίσει. Στο εργοστάσιο σήμερα απασχολούνται εργαζόμενοι, αρκετοί από τους οποίους κατοικούν στον πρότυπο οικισμό των Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου.

Στη MYTILINEOS είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα επιτεύγματα του Αλουμινίου της Ελλάδος και γιορτάζουμε μαζί τη θαυμαστή του πορεία μέχρι σήμερα.