Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 120% το 2022

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 120% το 2022
Unsplash
Πέμπτη, 04/05/2023 - 18:01

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας παρουσίασε τα πεπραγμένα του 2022 αλλά και τις προβλέψεις για τη φετινή χρονιά, σε δημοσιογραφική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μάιου.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Ιωάννης Μητρόπουλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα, τονίζοντας τη δυναμική του φυσικού αερίου ως προϊόντος, το οποίο, αναδείχθηκε και φέτος ως η πλέον ανταγωνιστική και ασφαλής επιλογή για τη θέρμανση καθώς και για την κάλυψη άλλων ενεργειακών αναγκών. Ιδιαίτερα οι καταναλωτές αερίου από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας απόλαυσαν τη φετινή περίοδο θέρμανσης με τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς εξασφαλίζοντας διψήφια ποσοστά εξοικονόμησης.

Ενδεικτικά, ένας νοικοκυριό που ζει σε κατοικία 120 εκατ. μέτρων, και χρησιμοποίησε αέριο για τη θέρμανσή του φέτος τον χειμώνα (Οκτώβριος 2022 – Απρίλιος 2023), εξοικονόμησε 160 ευρώ συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι, πέτυχε οικονομία 14%.

Αισθητά μεγαλύτερη, στο 36% είναι η εξοικονόμηση που πέτυχε ένα κατάστημα εστίασης, γλιτώνοντας ένα ποσό 6.600 ευρώ, σε σχέση με το να κάλυπτε τις ενεργειακές του ανάγκες με ρεύμα. Από την άλλη πλευρά, η εξοικονόμηση ενός φούρνου άγγιξε τα 2.500 ευρώ, δηλαδή 16%, συγκριτικά με την κατανάλωση ντίζελ κίνησης.

Ραγδαία η ανάπτυξη της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κλάδος της ενέργειας, επισημαίνοντας ότι το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας κατάφερε να διατηρήσει την ανταγωνιστική του θέση, επιτυγχάνοντας οικονομική ανάπτυξη και αύξηση του μεριδίου αγοράς στους τομείς του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατάφερε να είναι ο Νο1 πάροχος σε ρυθμούς ανάπτυξης και νέα συμβόλαια πανελλαδικά στο φυσικό αέριο στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα ενώ διατήρησε την πρώτη θέση στην Αττική ως προς το μερίδιο αγοράς αλλά και ως προς την προσέλκυση νέων πελατών αερίου.

Ως συνέπεια, αυτή τη στιγμή στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται 550.000 νοικοκυριά και 18.000 επαγγελματίες. Επίσης, προμηθεύει αέριο σε 300 μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες, καθώς και σε 1.200 σχολεία.

Ισχυρά αποτελέσματα

Αντίστοιχη επιτυχία σημείωσε και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς σημείωσε αύξηση 10% στο μερίδιό της το πρώτο τρίμηνο του 2023 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στους εναλλακτικούς προμηθευτές (εκτός εταιρειών παραγωγής) με μερίδιο 3,5% στη μέση και χαμηλή τάση.

Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων η εταιρεία έκλεισε με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 120% στα 882 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο τζίρος της πλέον προέρχεται "ισοβαρώς" από τη λιανική φυσικού αερίου και από τη λιανική ρεύματος, αγγίζοντας τα 444 και 437 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Εκτίναξη καταγράφηκε και στα καθαρά κέρδη της εταιρείας, κατά 130%, με συνέπεια να διαμορφωθούν στα 32,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας οφείλεται πρωτίστως στη φιλοσοφία της που δίνει προτεραιότητα στον πελάτη εδώ και σχεδόν δύο αιώνες, δημιουργώντας σχέσεις με βάση τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε σχετικά: «Κλείνοντας την περίοδο θέρμανσης και με την στήριξη του μετόχου μας, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, το φυσικό αέριο παρέμεινε η πλέον ανταγωνιστική επιλογή για θέρμανση και επαγγελματική χρήση με διψήφια ποσοστά εξοικονόμησης. Στο Φυσικό Αέριο δουλεύουμε καθημερινά, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, σε καινοτόμες υπηρεσίες για τους πελάτες, με συνέπεια στην τιμολογιακή μας πολιτική και εκείνοι μας ανταμείβουν με το να παραμένουμε η πρώτη τους επιλογή. Το Φυσικό Αέριο μετασχηματίζεται σε μία εταιρεία υπηρεσιών καινοτομίας προς όφελος της κοινωνίας».