Συνάντηση Εργασίας ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Συνάντηση Εργασίας ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Δήμο Ωραιοκάστρου
Δευτέρα, 06/02/2023 - 11:18

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης τηςΕΔΑ ΘΕΣΣκαι της ένταξης στο Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου νέων περιοχών τουΔήμου Ωραιοκάστρουστην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από τηνΕΔΑ ΘΕΣΣο Διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης Αγοράς, κ. Μ. Στεργιόπουλος,ο Διευθυντής Κατασκευής Δικτύου, κ. Γ. Λαχωράς,ο Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύουκ. Ι. Καρακίτσοςκαθώς και Στελέχη της Εταιρείας, ενώ από τονΔήμο ΩραιοκάστρουοΔήμαρχοςκ. Π. Τσακίρης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιώνκ. Χ. Καζαντζίδης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών – Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Ελέγχου Κατασκευών και Προστασίας του Πολίτηκ.Ε. Κανταρτζής, καθώς και ο Πολιτικός Μηχανικός - ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ωραιοκάστρουκ. Ι. Λειβαδιώτης.

Τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρουσίασαν στη συνάντηση εργασίας τον σχεδιασμό τηςΕΔΑ ΘΕΣΣ,σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται εντός του έτους 2023 η σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου των περιοχώντης Λητής, του Δρυμού, του Μελισσοχωρίου, του Πενταλόφουκαι της Νεοχωρούδαςτου Δήμου Ωραιοκάστρου, με την κατασκευή δικτύου αγωγώνχαμηλής πίεσης 4bar συνολικού μήκους ~30km και μέσης πίεσης 19bar μήκους 3km ώστε να επωφεληθούν από την χρήση του οι οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί καταναλωτές και τα Δημόσια - Δημοτικά κτίρια των περιοχών.

ΗΕΔΑ ΘΕΣΣμε γνώμονα την καινοτομία και την μεγιστοποίηση της βιώσιμης αξίας, συνεχίζει να επενδύει στην υλοποίηση βιώσιμων δικτύων στις περιοχές της Αδείας της και στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των υποδομών, οι οποίες στο μέλλον θα διανέμουν ανανεώσιμα αέρια όπως τοβιομεθάνιοκαι τοπράσινο υδρογόνο, με στόχο την απανθρακοποίηση των δικτύων διανομής και την επίτευξη των Εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε από τα στελέχη της Εταιρείας ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντοςστις νέες περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρουκαι με γνώμονα την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών,η ΕΔΑ ΘΕΣΣτο επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματίσει σε αυτές επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Εξυπηρέτησης Καταναλωτώνυποδεχόμενη τους κατοίκους τους, με σκοπό να τους ενημερώσει και να καταχωρήσει τις αιτήσεις και συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς και για να συμβάλει στην ενημέρωση τους για τηνορθή και ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

Παράλληλα, συζητήθηκε η στενή συνεργασίαΕΔΑ ΘΕΣΣκαιΔήμου Ωραιοκάστρουγια την έγκαιρη ενημέρωση αναφορικά με τις εργασίες οδοποιίας, ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής οδών που προγραμματίζονται για την αποφυγή όχλησης των Πολιτών, αλλά και των τεχνικών παρεμβάσεων που εκτελούνται σε δρόμους και περιοχές και την ανάγκη λήψης αδειών εκσκαφής από τηνΕΔΑ ΘΕΣΣ.

ΟΔήμαρχος Ωραιοκάστρουκ. Π. Τσακίρηςανέφερε ότι «Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις μας προς τηνΕΔΑ ΘΕΣΣπροχωρά η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου στον τόπο μας, η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας. Τους επόμενους μήνες στο σύνολό τους τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και να χρησιμοποιούν ενέργεια φιλική στο περιβάλλον και οικονομικά συμφέρουσα με τα έως τώρα δεδομένα. Στη συνάντηση με τα στελέχη τηςΕΔΑ ΘΕΣΣσυζητήσαμε για το χρονοδιάγραμμα επέκτασης του δικτύου στο Δήμο μας και ζητήσαμε να υπάρχει συντονισμός με την Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου τα έργα να γίνονται παράλληλα και να αποκαθίσταται άμεσα το οδόστρωμα με όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των κατοίκων, αίτημα που λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθεί. Συνεργαζόμαστε στενά με τηνΕΔΑ ΘΕΣΣκαι το επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν οι κάτοικοι στις Κοινότητες της Καλλιθέας και της Μυγδονίας για τα οφέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ευχαριστούμε τη διοίκηση τηςΕΔΑ ΘΕΣΣγια τη συνεργασία, συνεχίζουμε να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία ώστε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση τουΔήμου Ωραιοκάστρουνα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο φυσικού αερίου».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα, με τη δέσμευση των δύο πλευρών ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η συνεργασία τους για την εκτέλεση του έργου καθώς και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις τους, ώστε οι δημότες Ωραιοκάστρου να έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, και να απολαμβάνουν με τη σειρά τους τα οφέλη από τη χρήση του.