Ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
Τρίτη, 22/11/2022 - 10:34

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ τουΓενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα του Προέδρου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ Δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη , κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδηκατά την οποία τέθηκε στο επίκεντρο η ενεργειακή αναβάθμιση και απόδοση των δημοτικών κτιρίων.

Κύρια σημεία αποτέλεσαν οι στόχοιενεργειακής εξοικονόμησηςπου τέθηκαν για τη βιωσιμότητα του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος και η υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων, όπως το «Ηλέκτρα», για την αναβάθμιση των κτιρίων με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης τουλάχιστον κατά 30%. Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, αξιοποιώντας έξυπνες και έτοιμες να υποδεχθούν ανανεώσιμα αέρια λύσεις θέρμανσης, θα συμβάλει σημαντικά τόσο στην επίτευξη των στόχων απανθρακοποίησης όσο και στην μείωση του προφίλ κατανάλωσης των κτιρίων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τονίσθηκε η συμβολή τηςΕΔΑ ΘΕΣΣστη δημιουργία προστιθέμενης αξίας από τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου με την υλοποίηση μεγάλων Προγραμμάτων Ανάπτυξης στις περιοχές της Αδείας. Η Εταιρεία δέχθηκε τα εύσημα για την αμέριστη συνεργασία, την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών και το πολύτιμο έργο που αναπτύσσει προς όφελος των κοινωνιών.

Ολοκληρώνοντας, ηΕΔΑ ΘΕΣΣ, ηΠεριφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίαςκαι οΔήμος Πυλαίας Χορτιάτη συμφώνησαν από κοινού την υλοποίηση συνεδρίου κατά το α’ τρίμηνο του 2023 με επίσημη προσκεκλημένη τηνΕυρωβουλευτή, κα Μαρία Σπυράκη. Η κεντρική θεματολογία θα αφορά στην κλιματική αλλαγή, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ενεργειακή μετάβαση, που αποτελούν κομβικούς πυλώνες στη στρατηγική τηςΕΔΑ ΘΕΣΣκαι του μετόχου για τα επόμενα χρόνια.