Motor Oil Holdings: Σε πλειστηριασμό το 8% του Παύλου Ν. Βαρδινογιάννη

Motor Oil Holdings: Σε πλειστηριασμό το 8% του Παύλου Ν. Βαρδινογιάννη
Δευτέρα, 14/11/2022 - 10:06

Στα 88,9 εκατ. ευρώ ορίστηκε η τιμή πρώτης προσφοράς - Τι αναφέρεται στην περίληψη της έκθεσης περί εκποίησης μετοχών

Σε πλειστηριασμό βγαίνει ποσοστό 8% της Motor Oil Holdings Ltd.κυριότητας τουΠαύλου Βαρδινογιάννητου Νικολάου. Σύμφωνα με την περίληψη έκθεσης περί εκποίησης μετοχών που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, λόγω πτώχευσης του κ. Βαρδινογιάννη θα εκποιηθούν 12.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της Motor Oil Holdings Ltd, που αντιστοιχούν σε συμμετοχή 8% στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας.

Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε τα 88.933.919,45 ευρώ και η εκποίηση θα γίνει την πρώτη Δευτέρα μετά πάροδο 20 ημερών από την δημοσίευση της περίληψης της υπ’ αρ. 1337/2022 εκθέσεωςστο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται οτι η Motor Oil Holdings Ltd είναι ελέγχων μέτοχος της Petroventure Holdings Limited που με τη σειρά της κατέχει το 40% της MOTOR OIL, σύμφωνα με το δημοσιευμένο μετοχολόγιο.

Στην περίληψη της έκθεσης περί εκποίησης μετοχών αναφέρεται:

«Δυνάμει της υπ’ αρ. 1337/20.9.2022 εκθέσεως της Εισηγήτριας της πτώχευσης του Παύλου Βαρδινογιάννη του Νικολάου, κ. Δήμητρας Αυγουστοπούλου, Προέδρου Πρωτοδικών, δόθηκε στη σύνδικο της ενώσεως των πιστωτών της πτωχεύσεως του Παύλου Βαρδινογιάννη η άδεια εκποίησης με απευθείας συμφωνία στην κατάρτιση της οποίας θα παρευρεθεί ο Εισηγητής της πτώχευσης 12.000 κοινών ονομαστικών μετοχών που ανήκουν στην κυριότητα του ανωτέρω πτωχού εκδόσεως της Κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία Motor Oil Holdings Ltd και που αντιστοιχούν σε συμμετοχή 8% στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας, με τιμή πρώτης προσφοράς ύψους 88.933.919,45 ΕΥΡΩ. Η εκποίηση θα γίνει την πρώτη Δευτέρα μετά πάροδο 20 ημερών από την δημοσίευση της παρούσας περίληψης της υπ’ αρ. 1337/2022 εκθέσεως στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών και ώρα 11.00 και θα επαναλαμβάνεται κάθε επόμενη Δευτέρα στον ίδιο τόπο και χρόνο μέχρι να εγκριθεί το τίμημα από τον Εισηγητή της πτώχευσης. Η δαπάνη μεταβίβασης, ο φόρος μεταβίβασης και τα έξοδα γενικά βαρύνουν τον υπερθεματιστή».