Ρωσία: Κανένα εμπόδιο στις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ρωσία: Κανένα εμπόδιο στις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Unsplash
Τρίτη, 30/08/2022 - 16:39

Στη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στις ρωσικές εξαγωγές αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τον αγωγό για τρεις ημέρες από αύριο Τετάρτη προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης σε ένα και μόνο συγκρότημα αντλίας στον σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια.

Ο Πεσκόφ απαντούσε σε ερώτηση αν υπάρχουν διασφαλίσεις ότι η Gazprom θα ξαναρχίσει να διοχετεύει αέριο μέσω του Nord Stream 1 μετά τις εργασίες συντήρησης.

«Υπάρχουν διασφαλίσεις ότι, εκτός από τα τεχνολογικά προβλήματα που προκαλούνται από τις κυρώσεις, τίποτα δεν εμποδίζει τον εφοδιασμό», απάντησε.

Ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Ευρωπαϊκές χώρες, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθούν κανονικές εργασίες συντήρησης και επισκευής, και δεν επιτρέπουν επίσης νόμιμη καταχώρηση της επιστροφής εξαρτημάτων και μηχανημάτων στους χώρους λειτουργίας του».

Πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια για τη Ρωσία ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».