Σκυλακάκης: Τα αντιδιαβρωτικά έργα σε Πάρνηθα, Δυτική Αττική, Έβρο και Ρόδο προχωρούν με ταχείς ρυθμούς

Σκυλακάκης: Τα αντιδιαβρωτικά έργα σε Πάρνηθα, Δυτική Αττική, Έβρο και Ρόδο προχωρούν με ταχείς ρυθμούς
Eurokinissi
Δευτέρα, 26/02/2024 - 18:02

Στην υλοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων σε περιοχές της Πάρνηθας, της Δυτικής Αττικής, του Έβρου και της Ρόδου και τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρούν αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, «τα αντιδιαβρωτικά έργα σε περιοχές της Πάρνηθας, της Δυτικής Αττικής, του Έβρου και της Ρόδου υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς. Και αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης των Δασικών Υπηρεσιών, της αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας που υπάρχει με τους Αναδόχους Αποκατάστασης, αλλά και των συντονισμένων ενεργειών για την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Επιπλέον όπως υπογράμμισε «τα έργα αποτελούνται από κορμοδέματα, κλαδοπλέγματα και κορμοφράγματα που συγκρατούν το χώμα και επιτρέπουν τη φυσική αναγέννηση των δασικών περιοχών, που επλήγησαν το περασμένο καλοκαίρι, από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Πρόκειται για πολύ σημαντικές εργασίες αποκατάστασης, αλλά και πρόληψης, καθώς συμβάλλουν στην προστασία από τις πλημμύρες που έπονται των μεγάλων πυρκαγιών. Για τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές οι απαιτούμενες πιστώσεις εξασφαλίστηκαν από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης - Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών».