Μ. Ζαμπάρας: Για πόσο ακόμα θα δημιουργείτε αλαλούμ στους καταναλωτές με τα τιμολόγια ενέργειας;

Μ. Ζαμπάρας: Για πόσο ακόμα θα δημιουργείτε αλαλούμ στους καταναλωτές με τα τιμολόγια ενέργειας;
Πέμπτη, 07/12/2023 - 15:31

Δήλωση του βουλευτή και τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκυλακάκης συνεχίζει να παίζει με την νοημοσύνη των πολιτών με τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του απαξίωσε τις εύλογες αγωνίες των καταναλωτών μιλώντας για «εκ του πονηρού αντιδράσεις» και επιμένει να δηλώνει ότι ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές.

Την ίδια στιγμή που οι εταιρείες ενέργειας έχουν θηριώδη υπερκέρδη και η κυβέρνηση δεν τα φορολογεί, την ίδια στιγμή που έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή οι πολίτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους μηνιαίους λογαριασμούς και ο χειμώνας είναι μόνο στην αρχή, την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τα δυσθεώρητα κόστη.

Δημιουργώντας ένα αδιανόητο αλαλούμ με μπλε, κίτρινα, πράσινα τιμολόγια που κανένας πολίτης δεν μπορεί να κατανοήσει, κάνει ακόμα πιο θολό και δαιδαλώδη το τοπίο.

Επιμένουν να ρίχνουν το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη και στην επιλογή του καταναλωτή. Αν τελικά θα πληρώνεις παραπάνω θα φταις εσύ που δεν επέλεξες σωστά το χρώμα στο τιμολόγιο!

Τι σημασία έχει που όλες οι ενώσεις καταναλωτών δηλώνουν ότι ο ψηφιακός αναλφαβητισμός μεγάλου μέρους των πολιτών δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, τι σημασία έχει που πλήθος επιστημόνων δηλώνουν ότι είναι αδύνατον ο μέσος πολίτης να κατέχει τέτοιου είδους γνώση, τι σημασία έχει ότι ο χρόνος που θα σπαταλάμε κάθε μήνα κάνοντας συγκρίσεις είναι είδος πολυτελείας για τους περισσότερους. Τίποτα από αυτά δεν έχουν σημασία και φταίμε εμείς που δεν καταλαβαίνουμε την πρωτοτυπία που μας φέρνει η κυβέρνηση για να καλύψει την δική της αδυναμία να περιορίσει την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας.

Δεν πείθετε πια. Δυστυχώς την δική σας ανικανότητα ή σκοπιμότητα θα την πληρώσει πάλι η τσέπη των πολιτών που θα αναγκαστούν να αφήσουν τους λογαριασμούς απλήρωτους και των επιχειρήσεων που θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.