Με τον Νίκο Δένδια συναντάται σήμερα στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ

Με τον Νίκο Δένδια συναντάται σήμερα στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ
Δευτέρα, 03/04/2023 - 09:02

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah bin Zayed Al Nahyan), θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Στις 14:05, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μέση Ανατολή, καθώς και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΗΑΕ και σχήματα περιφερειακής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε διμερείς επισκέψεις στα ΗΑΕ τον Δεκέμβριο του 2022, τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.