Οι ΑΠΕ στο επίκεντρο των συζητήσεων Άδωνι στο Κουβέιτ

Οι ΑΠΕ στο επίκεντρο των συζητήσεων Άδωνι στο Κουβέιτ
Δευτέρα, 16/01/2023 - 06:35

H ενέργεια και ιδιαίτερα οι ΑΠΕ, είναι το κορυφαίο θέμα στις συζητήσεων που έχουν, αυτές τις ημέρες στο Κουβέιτ, 15 -17 Ιανουαρίου) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη.

Οι συναντήσεις, όπως έχει σημειώσει ο υφυπουργός πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σχέσεων της χώρας μας, με όλες τις χώρες του Κόλπου.

Θα πραγματοποιηθούν συναντήσει με κρατικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους επενδυτικών ταμείων και θα συζητηθούν οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας και ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και των ΑΠΕ.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί και η προοπτική απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Κουβέιτ.

Στο μεταξύ, στα τέλη Ιανουαρίου, ακολουθεί σημαντική επιχειρηματική αποστολή στην Ιαπωνία, της οποίας θα ηγηθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με επικεφαλής λοιπόν τον Πρωθυπουργό και με την πολύτιμη συνδρομή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου, της νέας Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Βίκυς Λοίζου, καθώς και ανώτερων στελεχών κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων στους τομείς της ενέργειας/ανανεώσιμων πηγών, υψηλής τεχνολογίας και ναυτιλίας, θα πραγματοποιηθεί ταξίδι στο Τόκυο, στις 29 Ιανουαρίου.

Όπως έχει σημειώσει ο υφυπουργός: «Aπό την Ιαπωνία θα εκπέμψουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην παγκόσμια οικονομική σκηνή, αναβαθμίζοντας συστηματικά τις διμερείς της σχέσεις με στρατηγικούς εταίρους όπως η Ιαπωνία, η 3η οικονομική δύναμη παγκοσμίως και μια χώρα προσηλωμένη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου».

Η επόμενη προγραμματισμένη δράση, αφορά επιχειρηματική αποστολή στη Φινλανδία, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, με βασικό στόχο το άνοιγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην τεχνολογικά προηγμένη αγορά της σκανδιναβικής χώρας. Πρόκειται για αποστολή, μικρή σε μέγεθος αλλά μεγάλη σε προστιθέμενη αξία, καθώς υπηρετεί τον ευρύτερο στόχο μας να τοποθετήσουμε την Ελλάδα μεταξύ των πρωτοπόρων της τεχνολογίας και καινοτομίας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το έργο μας προς τη συστηματική διεθνή αναβάθμιση της χώρας και της οικονομίας της, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του εκλογικού 2023. Κι αυτό γιατί έχω βαθιά εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, ότι θα στηρίξει την πορεία προς την πρόοδο, διαψεύδοντας κάθε ανεδαφική προσδοκία» δήλωσε ο κ. Φραγκογιάννης.