Πρόεδρος ΟΕΕ: Ζητούμενο η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων ελάφρυνσης

Πρόεδρος ΟΕΕ: Ζητούμενο η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων ελάφρυνσης
Τρίτη, 13/09/2022 - 10:47

«Τα μέτρα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, δίνουν τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα το δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται με βάση τις διεθνείς εξελίξεις», σχολίασε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Τα μέτρα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, δίνουν τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα το δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται με βάση τις διεθνείς εξελίξεις.

Πρώτον: Απορροφούν – στον βαθμό, που αυτό είναι εφικτό δημοσιονομικά – μέρος του κόστους από την επιβάρυνση, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων τιμών.

Δεύτερον: Επαναφέρουν σταδιακά τη φορολογική ισορροπία, μέσω της κατάργησης άδικων και καθαρά εισπρακτικών μέτρων, αλλά και της μείωσης συντελεστών.

Τρίτον: Ενισχύουν την ήδη δυνατή αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας, μέσω κινήτρων για προσλήψεις και χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων.

Διότι η ανάπτυξη – η εκτίμηση για την οποία αναβαθμίστηκε σήμερα στο 5,3% για το σύνολο της χρονιάς – είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίζει πόρους για την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των οικονομικών κραδασμών.

Το πλέον κρίσιμο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων, δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, όπως και έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Διότι τα δύσκολα στις τιμές είναι μπροστά μας».