Επενδύσεις 9,02 δισ. δολαρίων για εξοπλισμό παραγωγής νέων μορφών ενέργειας δίνει η Κίνα

Επενδύσεις 9,02 δισ. δολαρίων για εξοπλισμό παραγωγής νέων μορφών ενέργειας δίνει η Κίνα
Τετάρτη, 12/04/2023 - 09:32

Έξω από μία βιομηχανική μονάδα παραγωγής τουρμπινών για ανεμογεννήτριες στην πόλη Χοχότ στην Αυτόνομη Περιφέρεια Εσωτερικής Μογγολίας στα βόρεια της Κίνας, ένα φορτηγό που μεταφέρει εξαρτήματα για τουρμπίνες κινείται αργά, ενώ στο εσωτερικό της βιομηχανικής μονάδας οι εργαζόμενοι συναρμολογούν τουρμπίνες.

Την εργοστασιακή μονάδα διαχειρίζεται η εταιρία Inner Mongolia Dongfang που έχει εξειδικευτεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με αντικείμενο τη συναρμολόγηση των κεντρικών εξαρτημάτων κινητήρων για τις τουρμπίνες που χρησιμοποιούνται σε ανεμογεννήτριες.

Η εταιρία ιδρύθηκε και λειτουργεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των επτά μηνών, σύμφωνα με τον Ζου Σιχουί, διευθυντή παραγωγής στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην πόλη Χοχότ.

Η Inner Mongolia Dongfang αποτελεί έναν μικρόκοσμο των αρκετών πλέον κατασκευαστών νέου ενεργειακού εξοπλισμού που ενισχύουν τη δομή και την παρουσία τους στις βόρειες περιοχές της Κίνας.

Το 2022 αρκετές επιχειρήσεις που έχουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του αναφερόμενου τομέα εγκαταστάθηκαν στην Αυτόνομη Περιφέρεια Εσωτερικής Μογγολίας, ενώ οι επενδύσεις που σχετίζονται με την παραγωγή εξοπλισμού παραγωγής νέων μορφών ενέργειας στην ίδια περιοχή έφτασαν στα 9,02 δισεκατομμύρια δολάρια.