Βρετανία: Παγώνουν οι τιμές ενέργειας για δύο χρόνια

Βρετανία: Παγώνουν οι τιμές ενέργειας για δύο χρόνια
Πέμπτη, 08/09/2022 - 14:56

Το συνολικό κόστος του πακέτου των μέτρων θα ξεπεράσει τα 173 δισ. ευρώ, ποσό που θα εξασφαλίσει η βρετανική κυβέρνηση με δανεισμό, ενώ αναλυτές σημειώνουν οτι πρόκειται για την μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στην ιστορία της Βρετανίας.

Κανένα μέσο νοικοκυριό στη Βρετανία δεν θα πληρώσει, τα επόμενα δύο χρόνια, περισσότερες από 2.500 στερλίνες το χρόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων μέτρων, νωρίτερα σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το βρετανικό κράτος, η νέα πρωθυπουργός, θα καλύψει τη διαφορά στην τιμή της κατανάλωσης που θα προκύψει από την αύξηση της χοντρικής τιμής της ενέργειας,

Με τον τρόπο αυτό η βρετανική κυβέρνηση παγώνει τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής και φυσικά η τεράστια άνοδος στις τιμές ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την 1η Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένο οι τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου να αυξηθούν κατά 80%, ενώ επιπλέον αύξηση αναμενόταν και την ερχόμενη άνοιξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 08/09/2022 - 19:01