Tην τουρμπίνα του Nord Stream επιθεώρησε o Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Tην τουρμπίνα του Nord Stream επιθεώρησε o Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς
Πέμπτη, 04/08/2022 - 14:55

«Η τουρμπίνα λειτουργεί και μπορεί να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Σολτς, αναφερόμενος στο τεχνικό πρόβλημα που επικαλείται η Gazprom για να περιορίσει την παροχή του φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1.

Στο εργοστάσιο της Siemens Energy, στο Μουλχάιμ της Ρουρ για επιθεώρηση της επίμαχης τουρμπίνας του Nord Stream βρέθηκε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στη Ρωσία για τα προβλήματα στη λειτουργία του αγωγού, εν μέσω του ενεργειακού «πολέμου» που μαίνεται μεταξύ της Ε.Ε. και της Μόσχας.

«Η τουρμπίνα λειτουργεί και μπορεί να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σολτς, αναφερόμενος στο τεχνικό πρόβλημα που επικαλείται η Gazprom για να περιορίσει την παροχή του φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1. Εξάλλου, χαρακτήρισε πολιτικά υποκινούμενες τις δικαιολογίες της ρωσικής πλευράς.

Και πρόσθεσε: «Είναι αρκετά σαφές και απλό. Η τουρμπίνα είναι εδώ και μπορεί να παραδοθεί. Πρέπει μόνο να πει κάποιος ότι τη θέλει και μετά θα παραδοθεί πολύ γρήγορα. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα είναι έτοιμα και δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει αυτή η παράδοση».

Ο Όλαφ Σόλτς σημείωσε ότι «ο περιορισμός της παροχής φυσικού αερίου φαίνεται ότι έχει περισσότερο πολιτικά κίνητρα» και επισήμανε ότι μελλοντικά θα πρέπει κανείς να υπολογίζει πως «μπορεί πάντα να υπάρχουν οποιαδήποτε δήθεν προβλήματα για να μη λειτουργεί κάτι».