Επικερδής για τη ΔΕΗ η εκποίηση παλαιοσιδηρικών scrap

Επικερδής για τη ΔΕΗ η εκποίηση παλαιοσιδηρικών scrap
Παρασκευή, 01/12/2023 - 06:12

Από σήμερα έως τις 20 Δεκεμβρίου θα τρέξει ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την σύναψη σύμβασης µε αντικείμενο την εκποίηση παλαιοσιδηρικών scrap από το ορυχείο Αµυνταίου - Πτολεµαΐδα.

Από σήμερα έως τις 20 Δεκεμβρίου θα τρέξει ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την σύναψη σύμβασης µε αντικείμενο την εκποίηση παλαιοσιδηρικών scrap από το ορυχείο Αµυνταίου - Πτολεµαΐδα. Ο αντισυμβαλλόμενος της ΔΕΗ θα επιλεγεί με βάση την πλέον συμφέρουσα από οικονοµική άποψη προσφορά η οποία θα προσδιορισθεί με βάση την συνολικά υψηλότερη τιμή.

Η διαδικασία θα είναι ιδιαιτέρως επωφελής για τη ΔΕΗ , καθώς οι τιμές των παλαιοσιδηρικών scrap κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Ενδεικτικά, ο χαλκός από καλώδια (όχι καμένος χαλκός) πωλείται από 6,4 ευρώ το κιλό, ο χαλκός από σωλήνες (υδραυλικές αποξηλώσεις ή επικασσιτερωμένος χαλκός από 6 ευρώ το κιλό, ο καθαρός ορείχαλκος χωρίς ξένες ύλες πωλείται από 3,90 ευρώ το κιλό, τα ανοξείδωτα υλικά απαλλαγμένα από ξένες ύλες από 1 ευρώ το κιλό, οι σωλήνες μολύβδου χωρίς ξένες ύλες από 1,35 ευρώ το κιλό, το αλουμίνιο ακαθάριστο (βίδες ή μικρά τεμάχια με ξένες ύλες) από 0,35 ευρώ το κιλό, το αλουμίνιο καθαρό και όχι από αποξηλώσεις από 1,32 ευρώ το κιλό και το σκραπ σιδήρου καθαρό από ξένες ύλες πωλείται από 0,20 ευρώ το κιλό.

Είναι λοιπόν φυσικό στο διαγωνισμό της ΔΕΗ να μετάσχουν πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανακύκλωσης, που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων (σιδηρούχα και μη σιδηρούχα μέταλλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χαρτί, πλαστικό, ξύλο, γυαλί κλπ), καθώς και στον τομέα της αποξήλωσης και κατεδάφισης κτιρίων.