Ηράκλειο: Ξεκίνησε ο «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023»

Ηράκλειο: Ξεκίνησε ο «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023»
Τρίτη, 02/05/2023 - 14:13

Με την ατομική χρονομέτρηση των έξι χιλιομέτρων ξεκίνησε σήμερα, στο Karteros Beach Sports Center του Ηρακλείου, ο «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023», στον οποίο συμμετέχουν 20 ομάδες με 120 αθλητές απο τέσσερις ηπείρους, οι οποίοι θα διανύσουν συνολικά 658,5 χιλιόμετρα.

Για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ανέφερε ότι αποτελεί στόχο «η μεγάλη αυτή διοργάνωση να ολοκληρωθεί μόνο με θετικά σχόλια», καθώς, όπως σημείωσε, «οι εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης θα είναι εικόνες δυνατές, που θα μυρίζουν Ελλάδα, θα εκπέμπουν αισιοδοξία και χαμόγελο».

Στη διάρκεια των συνολικά πέντε ετάπ, οι αθλητές του ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος θα περάσουν από τρεις Περιφέρειες, Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και 23 δήμους, ενώ κατά το πρώτο ετάπ θα διανύσουν 187 χιλιόμετρα.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή με πολλές ανηφόρες», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού επισημαίνοντας «ευχόμαστε να το απολαύσουν οι αθλητές και να το απολαύσουμε και εμείς» και καλώντας τους πολίτες του Ηρακλείου να βρεθούν κοντά στους αθλητές, προστατεύοντας παράλληλα τη διαδρομή και τη διοργάνωση.

Μετά τον πρόλογο, στην παρουσίαση των ομάδων, το «παρών» έδωσαν εκατοντάδες μαθητές σχολείων του Ηρακλείου, οι οποίοι συμμετείχαν και σε παράλληλες δράσεις.

Το πρώτο ετάπ ξεκινάει και καταλήγει στην πόλη του Ηρακλείου. Η διαδρομή είναι ένας αριστερόστροφος κύκλος μέσα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που θα αποτελέσει την πρώτη σημαντική δοκιμασία για τους υποψήφιους διεκδικητές της γαλάζιας φανέλας, αφού είναι και το ετάπ με τα περισσότερα υψομετρικά (2.561 μ.).

Η τηλεοπτική μετάδοση θα μεταφέρει στους τηλεθεατές μοναδικές εικόνες φυσικού κάλλους, αλλά και τα δύο σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού, τη Φαιστό και την Κνωσό.

«Το μήνυμα που θελουμε να περάσουμε -και αυτό το δηλώνει και η παρουσία των εκατοντάδων παιδιών σήμερα- είναι να μείνει ένα δυνατό αποτύπωμα από τη διοργάνωση και είμαστε χαρούμενοι γιατί όσο περισσότερο βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθεί το άθλημα», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος πρόσθεσε, όπως και η διευθύντρια Κλάδου Προβολής και Διαφήµισης, Κατερίνα Χρυσοπούλου, ότι η ενίσχυση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα βελτιώνει την ποιότητα ζωής προστατεύοντας, παράλληλα, το περιβάλλον.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την πορεία που χαράξαμε και υλοποιήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια», κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.