Νέα απόφαση για Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Συνεχίζεται η απαγόρευση διακοπών ρεύματος

Νέα απόφαση για Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Συνεχίζεται η απαγόρευση διακοπών ρεύματος
Eurokinissi
Τετάρτη, 06/07/2022 - 16:46

Συνεχίζεται η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών σε ότι αφορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με σημερινή του απόφαση διέταξε να συνεχιστεί η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι την έκδοση της απόφασης, στο πνεύμα της διαταγής που είχε εκδώσει στις 2 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με «νέα του κρίση και διαφορετική σύνθεση, έκρινε «κατά πιθανολόγηση ότι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι άκυρη και αντίθετη στην κείμενη δικαιοταξία και διατήρησε την ισχύ της ήδη εκδοθείσας προσωρινής διαταγής, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας συλλογικής αγωγής».

«Η προσωρινή δικαστική προστασία παρέχει δίχτυ προστασίας που συνίσταται στην απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρεία κατηγορία των «ευάλωτων καταναλωτών», εάν όφειλαν ή οφείλουν το ποσό που αντιστοιχεί στην Ρήτρα Αναπροσαρμογής» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Στην υπόθεση πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της συλλογικής αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων (ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ) έκανε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δια του Προέδρου κ. Δημήτρη Βερβεσού και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, δια του Προέδρου κ. Ηλία Κλάππα. Νομικοί παραστάτες ήσαν οι Καθηγητές κ.κ. Γ. Μεντής, Δ. Φιλίππου και Π. Νικολόπουλος.