Κ. Σκρέκας: Πλέον όποιος πάροχος ενέργειας είναι πιο φθηνός θα πάει καλύτερα. Ο λαός θα έχει επιλογές

Κ. Σκρέκας: Πλέον όποιος πάροχος ενέργειας είναι πιο φθηνός θα πάει καλύτερα. Ο λαός θα έχει επιλογές
Παρασκευή, 01/07/2022 - 12:03

Ο καταναλωτής πρέπει να μπορεί να καταλαβαίνει και να διακρίνει, για αυτό αλλάξαμε τη μορφή των τιμολογίων με κατάργηση της ρήτρας προσαρμογής.

Στην Επιτροπή παραγωγής και εμπορίου μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.

«Πλέον όποιος πάροχος είναι πιο φθηνός θα πάει καλύτερα. Ο λαός θα έχει επιλογές. Ο καταναλωτής πρέπει να μπορεί να καταλαβαίνει και να διακρίνει, για αυτό αλλάξαμε τη μορφή των τιμολογίων με κατάργηση της ρήτρας προσαρμογής». Είπε ο κ. Σκρέκας, προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα της παρέμβασης «η αντιπολίτευση έχει βρεθεί σε αμηχανία γιατί η κυβέρνηση προστατεύει τον καταναλωτή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υπουργός ΠΕΝ τόνισε πως υπήρξαν στο παρελθόν έντυπα λογαριασμών ρεύματος που δεν αναφερόταν η κρατική στήριξη, και συμπλήρωσε: «Ερχόμαστε με νόμο και λέμε ότι δίπλα στο πληρωτέο ποσό θα αναφέρεται η επιδότηση για να καταλαβαίνει ο κόσμος την προσπάθεια που κάνουμε απέναντι στην ενεργειακή κρίση».

Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ακόμα ότι «Δεν φταίει η κυβέρνηση που το πετρέλαιο και το αέριο είναι στα ύψη. Η ανάπτυξη ήταν μηδενική επί ΣΥΡΙΖΑ παρά τις χαμηλές ενεργειακές τιμές, ενώ τώρα είναι υψηλή παρά τις αυξημένες τιμές».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «Στις τιμές χονδρικής έχουμε μεγάλη αύξηση, αλλά στη λιανική είμαστε φθηνότεροι από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Θα δούμε και τους επόμενους μήνες και χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής, θα δει ο πολίτης αν βοηθά αυτή η κυβέρνηση και πόσο", κατέληξε ο υπουργός.