Στις ευρωεκλογές ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού! - Υπέρ και το ΠΑΣΟΚ!

Στις ευρωεκλογές ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού! - Υπέρ και το ΠΑΣΟΚ!
Δευτέρα, 17/07/2023 - 06:46

Πολύ πάνω από 200 ψήφους θα συγκεντρώσει το σχέδιο νόμου με ένα άρθρο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Με μεγάλη πλειοψηφία θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με ένα άρθρο για την χωρίς περιορισμούς ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, που κατατίθεται στη Βουλή μετά τη διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο θα λάβει πολύ πάνω από 200 ψήφους που απαιτούνται, ώστε να γίνει νόμος του κράτους, γεγονός που σημαίνει ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού.

Το εντυπωσιακό είναι πως ουδείς γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι οι Έλληνες του εξωτερικού. Ο λόγος κατ΄ αρχήν γίνεται για όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με κάποιους να εκτιμούν πως σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνουν τις 300-400.00. Το πρόβλημα είναι πως επειδή η ιθαγένεια στη χώρα μας είναι εξ αίματος,μπορεί να εγγραφούν στα δημοτολόγια και Έλληνες τρίτης, τέταρτης κοκ γενιάς, που δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη χώρα, ούτε θα έχουν επιπτώσεις από την ψήφο τους.

Υπέρ του νομοσχεδίου θα ψηφίσουν τα τρία κόμματα που ψήφισαν και την άλλη φορά, αλλά που οι ψήφοι τους τότε δεν έφταναν τις 200, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση. Υπέρ θα ψηφίσει η Πλεύση Ελευθερίας και, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου και τα κόμματα της πιο ...ακροδεξιάς, καθώς θεωρούν ότι στην ομογένεια λόγω των εθνικών θεμάτων διαθέτουν απήχηση.