Novatek: Επιπλέον περικοπή των κεφαλαιουχικών της δαπανών κατά 15%

Novatek: Επιπλέον περικοπή των κεφαλαιουχικών της δαπανών κατά 15%
Παρασκευή, 31/07/2020 - 17:59

Η Novatek, ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας, δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει προβεί σε μειώσεις του στόχου κεφαλαιουχικών δαπανών (capex) για το 2020 κατά 15%, στα 170 δισεκατομμύρια ρούβλια (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια), λόγω του πλήγματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη για επενδυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Novatek, Mark Gyetvay, δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αυξήσει φέτος την παραγωγή φυσικού αερίου κατά περισσότερο από 2%.

Σημειώνεται ότι η Novatek δήλωσε τον Απρίλιο ότι σχεδιάζει να μειώσει το capex κατά ένα πέμπτο από 250 δισεκατομμύρια ρούβλια, καθώς η οικονομική επίπτωση από την πανδημία έχει πλήξει τόσο τη ζήτηση όσο και τις τιμές για τα προϊόντα παγκοσμίως και ανάγκασε τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.

«Θα αναθεωρήσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές μας για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και πάλι, κατά 15% λιγότερο, επιπλέον της μείωσης του 20% που έχει ήδη ανακοινωθεί», δήλωσε ο Gyetvay.

Την Τετάρτη, η Novatek ανέφερε μια μείωση κατά 40% στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τέλος, ο Gyetvay δήλωσε ότι το επόμενο μήνα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για την πληρωμή μερισμάτων, τα οποία η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αυξήσει.